19. aug
Familieidyll: Veronica, Elias Stig og Kristine Akselsen så ut til å trives i Løten kirke, og etter to år med julekonserter signaliserte de at de gjerne gjør julekonserten til en tradisjon.
 
Inderlig og vakkert
I en ellers hektisk og forbrukerfokusert høytid ønsket Familien Akselsen publikum god jul på uhøytidelig og vakkert vis.

Publisert: 17.des.2015 06:44
Oppdatert: 17.des.2015 06:49

Elias, Stig, Kristine og Veronica Akselsen gjør nemlig ting litt annerledes enn de fleste andre.

Man merker umiddelbart at fortidens forfølgelse av taterfolket har satt varige spor, og familien Akselsens musikalske uttrykk bærer preg av akkurat det. For mange kan det musikalske uttrykket kanskje virke litt vel sytete, men under onsdagens konsert i Løten kirke var det få som klaget.

Nesten fullt

Det var enkelt, ærlig, personlig, varmt og veldig vakkert. På den måten er avdempet belysing og kubbelys i Løten kirke helt perfekt for familien Akselsen, og man ville neppe kjent på den samme nærheten til artistene og deres formidling av tekstenes budskap i Kirsten Flagstad-salen.

Nå viste det seg at også publikumskapasiteten var helt perfekt. Utsolgt var det ikke, men med 200 publikummere på plass kunne familien Akselsen spille for fullsatt kirke.

Sterke prestasjoner

Familien Akselsens nye, kritikerroste juleplate «Velkommen hjem» tok stor plass i kveldens konsertprogram, men publikum fikk også høre utvalgte stykker fra Akselsens juleplate fra 2012. Åpningslåten «Fred på jord» med alle fire innledet konserten på en god måte, men publikum hadde fremdeles mange høydepunkter i vente.

De fire familiemedlemmene byr på fire forskjellige stemmer, og sammen sørget de for å levere et program som var preget av stor variasjon. Kristine Akselsens «Juledrømmen», Stig Akselsens sterke framføring av «Kom julenatt» og pappa Elias Akselsens inderlige formidling av «Se henimot stallet» var alle innslag som virkelig imponerte de frammøtte, og Veronica Akselsen imponerte som vanlig stort. «Eg veit i himmelriket ei borg» ble aldeles strålende framført, og hennes stigende framføring av «Mitt hjerte alltid vanker» var verdt inngangspengene alene. Bandet var dessuten bunnsolid, selv om kveldens trommis kanskje burde vurdert å kun bruke visper i et krevende kirkerom.

Etter to vellykkede år i Løten kirke, har familien Akselsen nå planer om å gjøre førjulskonserten til en fast tradisjon, og hvis man tar publikumsresponsen i betraktning er det mange som kommer tilbake til neste år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke