25. aug
Jazzet seg til overskudd: Anja Katrine Tomter har klart å snu et underskudd på 250.000 til 200.000 i pluss.
 
Ingen gikk i minus
Til tross for en våt sommer regnet ikke festivalene i Hamar bort. Samtlige har gått rundt, og en har i tillegg klart å snu fjorårets underskudd til et betydelig overskudd.

Publisert: 25.aug.2012 07:56
Oppdatert: -

HAMAR
En kald og våt junistart hindret ikke 6.000 festglade mennesker i å fukte ganen i teltet til Hamar Ølfestival. Overskuddet endte på 48.000 kroner.
- Vi er kjempefornøyde, og har allerede begynt å forberede neste års jubileumsfestival, forteller ølgeneral Ola Andersen.
Kirsten Flagstadfestivalen hadde 3.000 besøkende i år. Daglig leder Jarle Flemvåg forteller at festivalen ligger an til å gå i null.
- Vi håper det går i balanse, og vi har en viss grunn til å tro det også. Det ser sånn ut per nå.
7.000 besøkende under Middelalderfestivalen, og en rekordstor omsetning lover bra for prosjektleder Ranveig Nordbryhn.
- Vi har i hvert fall gått rundt, men jeg tror og håper vi får et lite overskudd også. Det ser i hvert fall veldig, veldig bra ut. Prøysenfestivalen er heller ikke pengelens. 7.584 personer tok turen dit i august. Avdelingsdirektør ved Prøysenhuset, Anne Strømmen, forteller at det gjenstår å få inn et par regninger, men at Blåklokkevikua ligger an til å havne litt i pluss.

Under brua Over streken

Med drøyt 900 personer innenfor portene klarer også Under Brua å holde seg flytende.
- Vi gikk ikke med dundrende underskudd, men jeg vet ikke hva overskuddet er på ennå. Men det kommer til å gå greit, det tror jeg det gjør, forteller festivalkoordinator Jan Egil Løvbak.
Stoppested Verden satte ny publikumsrekord med 8.887 besøkende. Mocci Ryen forteller at festivalen har gått i null.
- Neste år går vi for 10.000 besøkende, strålende vær og stor jubel.

- Manglet 1.000 personer

Hamar Music Festival solgte i overkant av 8.000 billetter under festivalhelgen i Strandgateparken. I likhet med Mocci Ryen ønsket også de å passere 10.000. Presseansvarlig Thor Birkeland forteller at de ennå ikke har rukket å dykke ned i regnskapet, ettersom de har hatt hendene fulle med oppussingen av nye Gregers.
- Magefølelsen sier at vi er i null. Vi hadde budsjettert med et lite overskudd, men fordi vi manglet 1.000 personer tipper jeg vi er veldig nære null.

Fra minus til pluss

En festival sitter derimot igjen med et realt overskudd. Anne-Lise Bakken, styreleder i Anjazz-festivalen, er veldig fornøyd.
- Det å snu et betydelig underskudd til et tilsvarende overskudd er en veldig god operasjon.
I fjor var et publikumstall på 3.000 ikke nok til å forhindre et underskudd på rundt 250.000 kroner. Hamar kommune betalte 50.000 av disse. Nesten 5.000 besøkende, inkludert de som var ute på Østre Torg, var med på årets jazzfest. - Vi har ikke noe revidert regnskap ennå, men det ligger an til et par hundre tusen i pluss.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke