18. aug
Vakkert: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla, Didrik Solli-Tangen og på bass Tom Erik Antonsen i en vakker lyssatt Vang kirke. Begge foto: Paula Bjertnes
 
Ingen jul uten fargerikt trompetspill
Det er mange julekonserter å velge mellom. Men Ole Edvard Antonsen på hjemmebane er nesten en must.

Publisert: 10.des.2017 22:48
Oppdatert: 10.des.2017 22:52

For selv om han har holdt på i mange år med «Desemberstemninger», klarer han å tilføre konseptet noe eget og noe nytt hver gang.

Det er ikke de store overraskelsene man får, men innpakningen var aldeles spiselig denne gangen. Det skal litt til å lage et konsept som er så bra. For med kjente og kjære julesanger og en høytidelig trompet kan det fort bli svulstig og stivt. Slikt ble det ikke søndagskveld.

Takket være subtile musikalske virkemidler, vakker lyssetting, litt klassisk, litt pop og litt småprat iblandet med humor ble det akkurat passe av alt.

Dyktige artister

Først og fremst er jo selve trompetspillingen helt himmelsk, og med forskjellige trompeter klarte Antonsen å tilføre hver sang en egen klangfarge, og dermed et eget uttrykk. Det i seg selv er nok til å kose seg med!

Låtvalget gjennom kvelden var nøye gjennomtenkt. Noen klassikere ga gåsehud, slik som «Anthem» i Didrik Solli-Tangens versjon. Eller «The Prayer», en duett mellom Didrik og Stine Hole Ulla, som utmerket seg med et godt dynamisk driv.

Den klare stemmen til Stine gjorde seg godt hver gang, med «Domine Deus» som hennes høydepunkt. Her spilte Rune Tylden på elorgel istedenfor keyboards. Tylden, som er kantor, fikk også framføre «Toccata», i et arrangement for orgel og trompet. Dessverre ble han her overdøvet av trompeten. Han hadde fortjent å ta bruk det store orgelet i Vang kirke, noe som seg antakeligvis ikke lot seg gjøre på grunn av logistikken.

Musikalsk lek

Men det ble virkelig artig da Antonsen lekte seg, noe han gjorde flere ganger. «Ding Dong, Merrily on High», hvor han fletter inn «På låven sitter nissen» er en gjenganger som en ikke går lei. Å blande «Det hev ei rose sprunge», hvor Stine sang, med «Gloria i Exelsis deo» på trompet, var også en fryd å høre på.

Og selv om han har utført «Vidda» utallige ganger, ble den igjen spesiell, kanskje fordi belysningen ble dempet og en kun så profilen til Antonsen?

Alle disse musikalske høydepunktene hadde ikke blitt til uten det suverene tremannsbandet, som klarte den utfordrende oppgaven med glans.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke