23. aug
Junihamar: Tor Rullestad var del-aktig i JuniHamar.
 
Ingen penger til Juni-Hamar
Hamar kommune vil ikke lenger støtte felles markedsføring av festivalene, omtalt som JuniHamar.

Publisert: 04.des.2014 06:15
Oppdatert: 04.des.2014 06:15

Formannskapet behandlet søknadene om støtte til byens festivaler onsdag.

Og som vanlig, gikk de omsøkte stønadsbeløpene langt over den potten kommunen har satt. Behandlingen endte imidlertid med at vedtaket ble som rådmannens innstilling (se faktaboks), og der får støtte til felles markedsføring av festivalene kroner 0.Det var By- og bygdelistas Inga Borud som satte fart i debatten. Med både Tor Inge Martinsen og Christel Meyer på tilhørerbenk på grunn av inhabilitet på grunn av verv i festivalene, foreslo Borud å hente 250.000 kroner fra midler som var satt av til aktiviteter i forbindelse med Ungdoms-OL til å øke tilskuddet til Kirsten Flagstad-festival, poesifestivalen og Stoppested Verden.Men å hente penger fra det som var avsatt til Ungdoms-OL ville ikke flertallspartiene ha noe av, for å si det mildt.Ordfører Morten Aspeli deltok i debatten helt til det kom fram at han sitter i et styre i Ungdoms-OL, og Tone Coucheron (H) ikke lurte på om det gjorde han inhabil.En kort sjekk med kommunens juridiske avdeling bekreftet nettopp det, og Aspeli måtte gå på tilhørerbenken, hvor det var trangt nok fra før.Det måtte et gruppeledermøte til hos flertallspartiene, før de kom tilbake og støttet rådmannens innstilling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke