18. aug
 
Ingen statistikk

Publisert: 07.feb.2011 10:57
Oppdatert: -
Politiet i Hedmark fører ingen statistikk over datakriminalitet, men opplever ofte at folk tar kontakt for å få råd etter å ha blitt krenket eller sjikanert på nett, slik som Linda. Slettmeg.no registrerte siden oppstart i mars 2010 og ut året 73 henvendelser fra Hedmark. De fleste som tok kontakt ønsket å slette bilder som var lagt ut, mens mange vil ha fjernet falske Facebook-profiler som var opprettet i deres navn, og profiler til avdøde familiemedlemmer.
- Vi har hatt gråtende jenter på tråden som har opplevd det samme som «Linda». Heldigvis havner bare fem prosent av alle krenkelsene vi får meldt inn i kategorien «nakenhet». De fleste bildene folk vil ha fjernet er vanlige bilder publisert av venner. Mange har ikke respekt for Åndsverkloven, sier Ole Morten Knudsen i Slettmeg.no.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke