19. aug
Favoritt: Chris Thompsons opptreden i 2011 står fram som et høydepunkt i Under brua-festivalens tiårige liv.
 
Ingen Under brua neste år
Det blir ingen Under brua-festival i 2016. Det har Foreningen Under brua, som driver festivalen, nå bestemt.

0
Publisert: 08.des.2015 13:10
Oppdatert: 08.des.2015 13:16

Ifølge festivalsjef Jan Egil Løvbak er ikke festivalen formelt lagt ned, men de har bestemt at de skal ta et hvileår til neste år.

– Skal vi fortsette, må vi få inne flere nye folk og legge en ny strategi, sier han.

Festivalen ble i sommer arrangert for tiende gang. I mange år hadde den en god utvikling, men de to siste årene har den gått med underskudd. I 2015 var budsjettet på en halv million, og det endte med 70.000 i underskudd. Festivalen i 2014 gikk med et tilsvarende underskudd. De siste par årene har publikumsoppslutningen ligget 6–700.

– Vi har brukt pengene vi hadde i banken. Og det vi lå an til å få i støtte til nestte år, ville ikke greie seg, sier Løvbak sammen med Kim Nybakken og Anders Landgaardshagen, som begge er nye i styret.

– Vi skylder ikke på noen, og tilskuddet fra kommunen er heller ikke avgjørende for at vi velger å ta pause. Vi må bare konstatere at det er dårlige tider for rockefestivaler på våre trakter, sier Løvbak.

Gode minner

Så nå skal Under brua-bussen settes på låven inntil videre. Mens ledelsen tenker på alle de flotte høydepunktene de har hatt under brua. Favoritten? Jo, det må ifølge Jan Egil Løvbak bli Chris Thompsons konsert i 2011.

– Det var en høydare. Men det ble ikke like bra i sommer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke