22. aug
fornøyd, med skuffet: Festivalsjef Tore Langberg Larsen er fornøyd med at 600 tok turen til den dugnadsbaserte familiefestivalen Tangenrock. Hen er derimot skuffet over at fylkeskommunen og Stange kommune ikke verdsetter det frivillige arbeidet de legger
 
Ingenting til ildsjelene
Tangenrock, Stanges største og bortimot eneste musikkfestival, søkte fylkeskommunen om 97.200 kroner. De fikk null. Det får ildsjelene til å slokne.

Publisert: 11.okt.2012 10:35
Oppdatert: -

TANGEN
Siden starten i 2006 har den frivillig festivalen Tangenrock vokst til å bli årets store musikkopplevelse i Stange kommune. I år tangerte de fjorårets rekord på 611 betalende gjester, og festivalen kunne by på 23 lokale band, barneskuespill og seniorrock. Av Stange kommune fikk de 10.000 kroner. Det utgjør 3.82 prosent av budsjettet på 262.000 kroner. Fra fylkeskommunen kom samme beskjed tidligere; dette er ikke noe vil være med på.
- Det er jo greit å kunne få litt anerkjennelse for det man driver med, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.
Fylkeskommunen mottok totalt 57 søknader til andre fordelingsrunde av de generelle kulturmidlene. Kun 4 fikk ja til hele søknadsbeløpet. 19 fikk innvilget deler av det.

Ingen innkjøpsfestival

Tangen Rockfestival er en dugnadsfestival som arrangeres hvert år siste helg i august. Bandene, som består av barn, ungdom og voksne fra Hamar, Stange og Løten, stilte opp gratis. Verken de 30 funksjonærene eller arrangørene tar betalt for jobben. Dette hindret ikke festivalen i å gå i betydelig minus.
- Det er jo ikke noe annet i Stange, som jeg vet om, som er tilsvarende. Dette er en festival for alle, og vi gir usignerte artister en sjanse til å få spilt. Alle er superhappy for det vi gjør. Det hadde vært fint om de som har pengene også syntes det var like super, sier Larsen, og påpeker at frivillig ikke har kapasitet til å jage sponsorer og bedrive lobbyvirksomhet på kulturkontorene.
- Vi håper at de resultatene vi har, og tilbakemeldingene vi har fått, skulle veie mer, mener Larsen.
Festivalens formål å skaffe penger til barne- og ungdomsprosjekter i lokalsamfunnet på Tangen. Det får de ikke gjort i år. Den ekstreme mangelen på støtte fra kommunale hold spiser kraftig av egenkapitalen.
- Hvert år stiller vi oss spørsmålet om vi orker å dra det i gang igjen. Klarer vi en gang til? Har vi økonomi til det? Det er demotiverende at frivillig arbeid ikke blir verdsatt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke