21. aug
Ingjerd Egeberg: Kan få Hedda i år.
 
Ingjerd Egeberg Hedda-nominert
Ingjerd Egeberg fra Ringsaker er nominert til Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «En sporvogn til begjær» på Nordland Teater.

Publisert: 19.mai.2014 16:01
Oppdatert: 19.mai.2014 16:03

De øvrige nominerte i klassen for beste kvinnelige skuespiller er Heidi Ruud Ellingsen for rollen som Tonje i «Tonje Glimmerdal» på Det Norske Teatret, og Mariann Hole for rollen som Lulu i «Lulu Pandoras Eske - en monstertragedie» på Nationaltheatret.

Til sammen har 21 forestillinger av 15 teatre/kompanier fått plass på nominasjonslisten, som teller i alt 34 nominerte i 10 kategorier.

Heddaprisen deles i år ut for 17. gang. Prisutdelingen finner sted på Nationaltheatrets hovedscene søndag 15. juni kl. 17.00.

Det er for rollen som Blanche i «En sporvogn til begjær» av Tennessee Williams som Ingjerd er nominert. Regien var ved Terje Skonseng Naudeer.

Ingjerd Egeberg har skuespillerutdannelse fra Statens teaterhøyskole og arbeider både for TV, film og teater. Hun var i flere år fast engasjert som skuespiller ved Rogaland Teater, hvor hun også var teatersjef. Hun er nå tilbake på Nationaltheatret etter en periode som frilanser, og er fortsatt bosatt på Dusgaard på Brøttum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke