20. aug
Alice: Blant danserne på musikklinjas hovedoppsetting var (fra venstre) Gina Haugen, Nadia Emine Skoglund, Anna Rømoen Olsen, Astrid Finstad, Jist Bantina Sumpawthong, Stian Vegard Janicke Tønnessen, Inga Zhong Dæhli Moberg, Hedda Utkilen, Oona Engelberg Sund og Zeynep Baran. Foto: Geir Vestad
 
Inn i eventyret
For tredje år på rad fylte danselinja ved Stange videregående skole Hamar Teater med sin årlige hovedsatsing, inkludert hattemaker, tvillingpar og kortstokk-hær.

Publisert: 18.mar.2018 22:31
Oppdatert: 18.mar.2018 22:43

Danseelevene fra alle tre årstrinn på Stange videregående skole går hvert år sammen om å lage en stor danseforestilling som vises i mars. Danselinja hadde i år valgt «Alice» som sin hovedproduksjon. Resultatet ble at to fulle hus lørdag ettermiddag ble med danseelevene inn i Eventyrland og tilbake.

Utgangspunktet for forestillingen er det kjente eventyret om Alice i Eventyrland – en historie som stadig inviterer til eventyrlige møter med fargerike skikkelser. Og fortsatt har forestillingen sin aktualitet i behold. En vesentlig tematikk ifølge forestillingsinformasjonen prøver å føle seg inkludert, å bli satt pris på og være bra nok. Og det er en tematikk som er høyst dagsaktuell, selv om stoffet er basert på barneboka fra 1865 av den engelske forfatteren Lewis Carroll. For det er noe som aldri mister sin aktualitet.

passer ikke inn

«I danselinjas versjon av jenta som reiser til Eventyrland føler Alice seg utilpass i livstilværelsen. Det forventes at hun skal oppføre seg ordentlig og gjøre slik de andre gjør, og hun passer ikke inn i disse forventningene.»

Slik lanseres danselinjas Alice-versjon.

Så Alice flykter, og havner i en forunderlig verden. Spørsmålet forestillingen reiser, er om Alice klarer å finne seg selv?

Eventyrlig ferd

Dermed inviteres publikum på en fabulerende reise gjennom en verden de færreste har sett maken til, selv om det ikke akkurat mangler ulike versjoner av dette stoffet. Den første dramatiseringen kom i 1886. Siden 1903 har det vært gjort minst 40 filmatiseringer. selv om det kanskje er Disneys som er mest kjent.

Og for danselinja på Stange ser dette ut til å ha vært en eventyrlig invitt til å boltre seg i farger og opptrinn.

«Vi har laget vår versjon basert på eventyret om Alice i eventyrland, og har tolket den på vår måte», opplyser elevene på Facebook. «Her vil du møte blant annet en mystisk hattemaker, en stresset kanin, gale dronninger og en søkende Alice.»

«Forestillingen vil bestå av ulike koreografier, koreografert av lærerne og elevene ved danselinja. Her er vi innom de fleste sjangerne innenfor de tre hovedformene klassisk, jazz og moderne.»

Og i pausen var det fornemt teselskap i Hamar Teaters foajé.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke