17. aug
Samarbeid: Henriette Enger har utstillingsåpning torsdag i Søstrene Engers galleri i bakgården til Tante Gerda. Henning Ramseth har satt musikk til Engers bilder. Begge Foto: Eli J. haugen
 
Ramseth og Enger innbyr til magisk utstillingsåpning
Henning Ramseth har lagd musikk til Henriette Engers bilder, og torsdag kveld framføres bilder og musikk i en helhet kunstnerne tror blir magisk og stemningsfull.

Publisert: 21.okt.2015 09:46
Oppdatert: 21.okt.2015 12:11

Enger stiller ut sine nyeste bilder i Søstrene Engers galleri under navnet «Dis». Utstillingsåpningen finner sted i bakgården til Tante Gerda torsdag kveld, hvor bildene vil bli vist fram på storskjerm akkompagnert av Ramseths musikk framført av han selv, Mocci Ryen og Bjørn Thomassen.

– Vi håper det blir spektakulært og magisk, sier Enger.

Bildene hennes denne gangen er preget av hjorter og natur.

– Jeg ønsker å formidle stemninger, sier Enger.

Det er to år siden hun stilte ut bildene sine forrige gang. Enger har også tidligere jobbet sammen med Ramseth. Han synes det er spennende å la seg inspirere av bildekunst. Under utstillingsåpningen vil han spille på det spesielle instrumentet world stick, et strengeinstrument som kan karakteriseres som en blanding av gitar, banjo og mandolin.

– Jeg har komponert musikk til bilde kunst noen ganger, og har fått mer og mer sansen for det, sier Ramseth.

I anledning torsdagens utstillingsåpning, har Enger leid Tante Gerda, og der vil det være anledning til å gå inn for å varme seg eller ta en forfriskning. Engers utstilling henger oppe denne og neste helg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke