20. aug
Andrew Sisters: Beate Vik, Siv Tove Larsen, Kamilla Aas Torp og Ann Christin Kippersund Willumsen synger originalversjonene av «Bei mir bist du schon».
 
Innkjøring pågår
Damenes Aftens julekabaret i jubileumsåret vil nok ikke bli husket som en av de aller beste.

Publisert: 13.des.2012 00:32
Oppdatert: -

«Never change a winning team». Men må man, så må man. Eller rettere sagt, damene måtte. Med stor utskiftning i koret skal det godt gjøres å levere samme varen etter så kort tid med innkjøring.
Stå på-viljen er like stor som alltid, men utfallet av julekabaretpremieren var nok ikke helt som før. Antall solistlåter ble i meste laget, og noen av sangerne falt gjennom. Kan hende det var nerver eller forkjølelse, men som helhet ble programmet litt for flatt. Heldigvis var det flere godbiter i det to timer lange showet.

humor på plass

Åpningspotpurri var et av høydepunktene. Med selvskrevne tekster ble Hamar tatt på kornet, og både kulturhus, utbygginger i byen og til og med Flirt-togene ble humoristisk belyst. Knut Faldbakken hev seg her på sangen, og hans flirt med damene er et herlig syn. Damene kunne nok spandert litt mer tid på nettopp ham, for å beholde kabaretfaktoren.
I tillegg til Faldbakken er Liv Simensen heldigvis tilbake og stjeler showet. Som kjerringa hans Ansgar fikk hun fram den riktige julestressfølelsen hos publikum, og etter pausen overrasket hun med et mer språkfilosofisk innslag, i helt egen stil, selvsagt. Bare at damen viser seg er nok for at lattermusklene får kjørt seg.

Pop for pengene

Mye av kvelden ble fylt med poplåter, sunget av solister, som en stor hyllest til kvinnen. Kvinnelig artister passerte revyen, og her hadde koret gjort en god jobb med valg av solistene. Stemmene matchet. Randi Strømbu som Madonna eller Ragnhild Westgaard Sigland som Cindy Lauper var ypperlige valg. «Autumn leaves» med Marianne Løbakk og Helle B. Moen var noe av det beste gjennom kvelden.
Resten av damene koret i bakgrunnen. Det syntes at ikke alle tekstene satt. Mange kom inn for sent, eller sang der de ikke skulle. Men akkurat det gjorde kanskje ikke så mye, så lenge de smilte søtt. Glamourfaktor ble ivaretatt ved å ta fram James Bond-damene, ved et gjensyn med flere av filmlåtene. Orkesteret gjorde en glimrende jobb gjennom kvelden, med blåsere som sørget for mye trøkk. Damene fikk kjørt seg. Ikke helt på topp, men med showfaktor. De burde bruke tiden framover godt, for Hamar trenger denne gjengen!
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke