26. aug
Under hammeren for 100.000 kroner: Matias Faldbakkens "Garbage Bag Grey #1. Foto: Skjermdump fra bukowskis.com.
 
Innrammet søppelsekk solgt for 102.000 kroner
Matias Faldbakkens kunstverk «Untitled (Garbage Bag Grey #1)» ble solgt for drøyt 100.000 kroner på auksjon i Stockholm.

Publisert: 19.nov.2015 10:52
Oppdatert: 19.nov.2015 11:01

Forfatteren Knut Faldbakkens sønn gjør seg også godt bemerket. Ikke like kjent som faren ennå, men kanskje etter at dette kunstverket ble solgt i Stockholm.

Kunstverket hans ble lagt ut for salg på Bukowskis Auktioner i Stockholm, med en utropspris på 80-100.000 kroner, melder VG. Den grå, innrammede søppelsekken gikk under hammeren for 102.000 kroner.

På auksjonshuset hjemmesider blir kunstverket beskrevet på følgende måte:

"Matias Faldbakkens verk "Untitled (Garbage Bag Grey #1)" utstrålar ett slags återhållen brutalitet. Med låga, industriella material adderar han något punkigt till verkets popkonstallusioner. Som ett slags minimalistisk bastard är den smutsgrå soppåsen prydligt ramad. Men försedd med oläsligt klotter applicerat med graffitins Magic Marker."

– Det ligger en aggresjon og en kunstforrakt i prosjektet hans som har provosert noen, og ansporer andre. Provokasjonen ligger i kjernen av hans prosjekt, som han sier selv har han gjort halvhjertetheten til sin kunstneriske metode. Og det har også satt sinne i kok når han har kommet med uttalelser av typen «jeg kan bare skrible ned noe greier, og så tjener jeg masse penger», sier kunstanmelder i NRK, Mona Pahle Bjerke, til VG.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GOD BUTIKK: Matias Faldbakken tjente godt på en innrammet søppelsekk.
FOTO: NTB Scanpix.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke