24. aug
Ringsaker UKM 2012 - Silje S. Bjørnstad
 
Inspirerende ungdom
De unge artistene oste av spilleglede under fredagens lokalmønstring i Moelv Kulturhus.

Publisert: 09.mar.2012 23:42
Oppdatert: -

MOELV
- Jeg har det kjempeartig på scenen! Jeg koser meg rett og slett.
Sindre Bekkevold har scenesjarm så det holder. Sammen med kameratene Eivind Bye og Odin Sand i bandet Lucid sto Sindre på scenegolvet i Moelven Kulturhuset og manet publikum til å rope ordene «kyr, klump, klatt».
De utagerende og herlige ungdommene hadde valgt å covre Gartnerlosjenlåten «Kåbbåy», og sørget for mønstringens mest humørfylte bidrag.
- Gartnerlosjen er kanskje Norges beste liveband, mener Bekkevold, som også figurerte på kulturmønstringen i Hamar forrige helg. En riktig turnéartist med andre ord.

MYE SANG, LITE KUNST

De 16 numrene på scenen vitnet om et yrende musikkliv i fylket, men utstillingsdelen av lokalmønstringen må derimot sies å være slunken.
10-år gamle Alexander Bøe var den eneste som viste fram verkene sine, men den spirende graffitikunstneren er foreløpig for ung til å kunne kvalifisere seg videre.
Det var derimot ikke den 14-år gamle UKM-debutanten Hanna Eirin Leinebø Ekre fra Stavsjø, som sang seg videre til fylkesmønstringen med en vakker, klassisk «Pie Jesu».
Det samme gjorde Wanja Aasen Hamre med en tøff og velklingende «Coat of many colors» av Dolly Parton, og Signe Otervik med sitt piano- og sangnummer «People help the people».

ENORM SPILLEGLEDE

Progressive-grunge bandet «Long way home» elsket sine 10 minutter i rampelyset, og regelrett oste av spilleglede og selvsikkerhet.
Gitarist Øystein Hagelund Gravdahl (17) drømmer ikke om å kunne leve av musikken, men om å alltid kunne ha den som hobby.
- Det er ingen vits i å bli stor og berømt. Hvis jeg ikke kan jobbe som utøvende musiker vil jeg i hvert fall drive med noe som har med musikk å gjøre, forteller Øystein.
Med sine fingerferdige gitarsoloer og konstante glis stjal han elegant oppmerksomheten fra vokalist Even Kokslien Østvold.
- Når jeg er på scenen konsentrere jeg meg først og fremst om å telle takter. Bortsett fra det tenker jeg på absolutt ingenting, forteller Øystein, som med resten av bandet blir å finne på fylkesmønstringen i Hamar i slutten av april.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke