19. aug
 
Inspirerer hverandre i felles kunst-atelier
Det er på tide å henge opp bildene til den årlige utstillinga, som kunstnerkollektivet har blitt invitert til å gjøre siden 2009, på Domkirkeodden. Lørdag åpnet den i Løtenbygningen.

Publisert: 22.aug.2017 12:41
Oppdatert: 22.aug.2017 12:43

– Vi er veldig forskjellige alle sammen. Det er det som er så gøy, sier ferskeste medlem Cecilia Tomter, som kun har vært med i et år. Noen har bakgrunn som lærere, noen i helsevesenet og noen fra kontor. Maleteknikker og uttrykk varierer også. Likevel har de åpenbart funnet tonen og trives i hverandres selskap.

ovenpå

I starten holdt de til i 2. etasje i huset i Grønnegata, derav navnet «Atelier Ovenpå». Nå har de flytta ned på gateplan, uten at de har fått forstyrrende mer bakkekontakt, eller nytt navn, av den grunn.

– Vi kunne ikke døpe oss om til å hete «Atelier Nedentil», ler Anne Kristine Amdal, og resten stemmer humrende i.

fristed

Alle deler behovet for å kunne ha et sted hvor man kan jobbe i fred, lære av hverandre og samtidig nyte godt av det sosiale.

– Det er deilig å slippe å måtte rydde kjøkkenbordet hver gang man skal lage noe, sier Sissel Linge Andresen som har vært med fra starten i 2007.

– Vi gir hverandre rom, og kan lukke døra hvis vi vil. Men ingen gjør det, ler Cecilia Tomter.

inviterer inn

For dette er en sosial gjeng som byr på seg sjøl. Såpass at de åpner dørene to dager i uka for publikum, hele året. De har også invitert mennesker med rusproblemer på malekurs. Og så er det en eller to årlige større utstillinger, for eksempel i Klokkergaarden i Løten, Døla Atelier i Lillehammer, eller som i år på Domkirkeodden. Det har de god erfaring med.

– Vi får solgt mye, sier Sissel, og de andre nikker. På spørsmålet om det kan bli misunnelse når noen selger mer enn andre, går hodene over i unison risting.

– Nei, vi er alltid glad på hverandres vegne!

Det virker som de faktisk mener det også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke