18. aug
Magisk ring: Det er Anders Kippersund som har skrevet grunnlaget for stykket, men det er elevene selv som har laget kostymer, kulisser og musikk til forestillingen.
 
Intensive dager med Wagner og Tolkien
Kan man sette sammen en hel forestilling i løpet av tre korte dager? – Ja, mener ungdommene fra Stange som denne uken har jobbet med Wagner, Tolkien og Kirsten Flagstad.

Publisert: 17.feb.2017 23:06
Oppdatert: 17.feb.2017 23:16

– Det har vært veldig gøy. Her har vi fått mulighet til å prøve mye nytt, sier Thomas Granerud (14).

Han og resten av elevene fra 8. trinn på Stange ungdomsskole og Steinerskolen har denne uken tatt del i skoleprosjektet «Fra Tolkien til Wagner med Kirsten Flagstad».

Det er Domkirkeodden og Kirsten Flagstad Museum som sammen med Turnékompaniet, RingsakerOperaen og Kunstbanken står bak prosjektet.

– Prosjektet har vært veldig moro, og vi har lært veldig mye, sier Kim William Pedersen (13).

Elevene gjør jobben

I løpet av de siste ukene har arrangørene gitt ulike grupper tre korte dager til å sette sammen et helt stykke fra bunnen av. Elevene har komponert og spilt musikk, skutt og redigert film, styrt lyd og lys, sydd kostymer og snekret kulisser og øvd inn replikker og koreografi. Med veiledning fra proffe aktører innen sang, teater og musikk kom de i heldigvis i mål.

– Jeg har glad i å male, og jeg valgte selv å jobbe med kulisser, sier Martine Anette Rønnevig Hedemann (13).

Andre ville utfordre seg som skuespillere i forestillingen som har fått navnet «En Ring skal samle dem».

– Vi har øvd på replikker, men vi har også lært scenekamp med fallteknikk, løft og mye annet. Det har vært mye fysisk arbeid i forhold til andre ting jeg har gjort tidligere, sier Mina Kristin Bakkehaug Larsen (13).

Fornøyd med resultatet

Mange vil hevde at det å sette i gang et operaprosjekt med ungdommer fort kan bli en utfordring, men skoleelevene forteller at de har storkost seg gjennom hele prosjektet.

– Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men det har bare vært morsomt, sier Kim William.

– Alt har gått skikkelig bra, og at vi har fått til det vi skulle få til, legger Mina Kristin til.

Denne uken var det Steinerskolen og 8. trinn på Stange ungdomsskole som var i sving, og fredag formiddag ble stykket presentert foran foreldre, venner og medelever.

– Vi har gjort alt vi kan for at dette skal bli bra. Det eneste som gjenstår nå er å levere foran publikum, sier Mina Kristin.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke