25. aug
Ut i verden: Countryartist Nina Flaaseth fra Løten har opplevd stor suksess med debutalbumet «Living on» som hun ga ut for rundt et halvt år siden. Torsdag reiser hun til Tyskland for å opptre på CountryNale og German Country Music Awards.
 
Internasjonal countrysuksess
For seks måneder siden ga Nina Flaaseth (40) fra Løten ut sin første countryplate. Den har nådd opp på hitlistene i både Europa og USA. Nå går ferden til Tyskland.

Publisert: 12.okt.2016 09:43
Oppdatert: 12.okt.2016 10:45

– Dette blir nok helt klart det største jeg har vært med på så langt. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg går til, sier Nina Flaaseth fra Løten.

Hun snakker om kommende helgs tur til Tyskland, som hun kaller Europas Nashville for countrysjangeren. Torsdag setter hun kursen sørover for å opptre under CountryNale og under prisutdelingsshowet German Country Music Awards. Under sistnevnte har hun også blitt forespurt om å dele ut pris, og takket ja.

– Det er gørartig å bli spurt om å være med på det. Jeg er ikke nervøs, men begynner å bli litt spent. Jeg får bare ta det som det kommer, smiler hun.

topplister

HA møter Flaaseth på nærstasjonen i Løten. Her hadde hun plateslippkonserten til plata «Living on» for om lag seks måneder siden. Det var hennes første plate. Siden den gang har det bare gått en veg.

– Det har gått over all forventning, og låtene har blitt spilt over hele verden, sier hun.

Med seg til å skrive låtene til albumet har hun hatt låtskrivere som har jobbet med store artister, og vært grammynominert flere ganger.

– Det er spennende og moro å få jobbe med etablerte navn, og det er moro at de har tro på det jeg driver med, sier hun.

Siden albumslippet, og singelslippet noen uker tidligere, har Flaaseths musikk nådd hitlister godt utenfor Norge.

– Fire dager etter at singelen ble sluppet, var den inne på en topp 40 liste i USA. Albumet har vært flere uker på Billboard top 200. «Herregud, er det mulig», tenkte jeg når jeg så det. Der er det navn som Alan Jackson... Og så Nina Flaaseth, smiler hun.

Beina på jorda

Hvor langt hun kan nå tør hun ikke si noe om. Men hun satser.

– Jeg håper jo at jeg kan få leve av dette. Jeg drar det så langt det går, og ser hvor det ender, sier country-artisten.

Hun forteller at hun har tilbud fra Nashville i USA, men at hun vil vente litt med å kaste seg på det.

– Jeg vil se litt hvor det går først. Jeg er opptatt av å holde fotfestet også, sier Flaaseth.

Etter Tyskland venter øving foran julekonserter i flere kirker. Hun skal spille i Rena, Trysil og avslutter juleturneen i Løten kirke. Det er hun glad for.

– Det er noe spesielt å være på plassen der man kommer fra. Jeg er jo ordentlig løtensokning, sier den jordnære artisten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke