24. aug
Dragedans: Mocci Ryen (fra venstre), Cherry Lam, Tam Le og assistent Tamina Ryen (6) åpner dørene til kulturhusets foajé og åpningen av Internasjonale Hamar.Foto: Kristian Einang
 
Internasjonal festdag
Lørdag kickstartes Internasjonale Hamar i kulturhuset med musikk, mat og andre kulturinntrykk fra hele verden.

Publisert: 14.okt.2016 19:47
Oppdatert: 14.okt.2016 22:40

– Med over 110 representerte land er Hamar en internasjonal by, og det skal vi feire i løpet av denne uken, sier programansvarlig i Hamar kulturhus Mocci Ryen. Lørdag åpnes det ukelange arrangementet Internasjonale Hamar på storslått vis i Hamar kulturhus.

– Nå rigger vi til foajeen og gjør kulturhuset om til et sydende marked med kulturinntrykk fra 11 ulike land, forteller Ryen.

Variert meny

Internasjonale Hamar arrangeres i samarbeid med Stoppested Verden, Samspill, Hamar læringssenter, Refugees welcome to Hamar og Hamar kulturhus.

– Dagen i dag spiller på samarbeidspartnere som har lyst til å samarbeide, og som har et felles mål og en felles mening, sier Ryen.

Hun forteller samtidig at aktivitetene står i kø gjennom hele lørdagen.

Det blir dragedans med vietnamesisk kunst- og kulturforening i Hedmark, parade med internasjonale festdrakter med elever fra Hamar læringssenter, fotoutstilling i regi av Nobels Fredssenter, Åpen Scene med Stoppested Verden, konserter med Farmers Market og Sheldon Blackman & The Soul rebels, minikurs med arabiske håndtrommer og mye mer.– Her går det i ett fra morgen til kveld, og alt, bortsett fra konserten med Farmers Market, er helt gratis. Målet med det hele er å sørge for at vi har en skikkelig møteplass på denne åpningsdagen av Internasjonale Hamar, sier Ryen.

Presenterer ulike kulturer

Høgskolen i Hedmark er på plass for å arrangere International Mix Party.

– Vi har arrangert International Mix Party gjennom flere år, og i år er vi her i kulturhuset for aller første gang, sier den internasjonale høgskole-studenten Cherry Lam. Hun forteller at høgskolen kommer til kulturhuset med en rik samling av ulike kulturer. – I år har vi studenter fra 11 forskjellige land, og de kommer til å presentere sin kultur gjennom mat, bilder, dans sang eller andre uttrykk.

Lam nevner samtidig China, Japan, Nepal, India, Polen, Spania og Skottland blant landene som er representert under lørdagens internasjonale fest.

– Dette er et helt åpent arrangement, og vi håper å møte folk fra hele Hamar, sier Lam.

Internasjonale Hamar varer fra lørdag og til og med FN-dagen 24. oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke