20. aug
DETEKTIVER: Her er heltene i TV-serien «Trio - Odins gull», nå nominert til en ny pris: Simen (Oskar Lindquist), Nora (Naomi Hasselberg Thorsrud) og Lars (Bjørnar Lysfoss Hagesveen).
 
Internasjonal «Trio» på prisjakt i Miami
Fabelaktivs serie «Trio - Odins gull» er nominert til en ny pris. Tirsdag 24. februar 2015 sitter en spent prosjektsjef Arild Halvorsen i salen på InterContinental i Miami.

Publisert: 11.des.2014 17:44
Oppdatert: 11.des.2014 17:49

Serien er nominert til «Kidscreen Awards» i klassen «Best Non-Animated or Mixed Series» for tenåringer.

- «Kidscreen» er den største salgsmessen i verden for barne-TV, og så vidt jeg vet er dette første gang et norsk frittstående produksjonsselskap er nominert. Det er gørartig, det er vel hva det er, sier Arild Halvorsen.

Kjent for priser

Fabelaktiv er etter hvert kjent for priser for sine produksjoner. «Trio - Odins gull» er allerede hedret med Gullruten, sammen med selskapets «Barn ingen adgang» - og Hamar-selskapet er kjent langt utenfor landets grenser med sin Emmypris for «Energikampen».

Denne gang har Fabelaktiv fått norsk selskap på lista over nominerte av «The Games» (Ape & Bjorn/NRK/SVT/DRTV/NFI/NFTVF) i klassen for «Best New Series/kids» og «The Summer with Dad» (NRK) klassen «Best New Series/preschool».- Norsk barne-TV-produksjon er nå anerkjent, og disse nominasjonene gir selvsagt selvtillit, sier Arild Halvorsen.

Hundre millioner

Ideen til «Trio»-serien, med tre norske unge detektiver, ble kjøpt på direkten av NRK, som ønsket seg tre sesonger. I tillegg er det snakk om en langfilm. Første runde er sendt på NRK - og har fått gode seertall, spesielt på nettet. Neste runde er innspilt, «Trio - cybergullet», kommer på TV rett over nyttår. Og i mars starter innspilling av tredje runde. Budsjettet for hver serie er tjuefem millioner, og med en spillefilm på toppen snakker vi om et totalbudsjett på mer enn hundre millioner.

Skummelt i Hamburg

I sesong 1 var «Trio» på en forrykende jakt etter Odins Gull, og i sesong 2 blir vi med på et heseblesende eventyr for å stoppe Norges farligste hacker i å erobre nasjonens Cybergull.

I sesong 3 dukker pappaen til Nora, som alle trodde var død, opp igjen - men han er i klørne på en internasjonal skattejeger og Keplerdiamantene står på spill. For å redde pappa må «Trio» først finne diamantene i Hamburgs skumle havneområde …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke