22. aug
SNADDER: Roy Lønhøiden serverte flere av sine mest kjente låter da han gjestet Hamar kulturhus fredag kveld. Foto: Kristian Einang.
 
Intimt og jordnært
Roy Lønhøiden leverte en varm og personlig intim-forestilling da han gjestet Multisal Pauline Hall i Hamar kulturhus.

Publisert: 29.apr.2016 22:17
Oppdatert: 29.apr.2016 22:17

Drøyt 60 mennesker var på plass da Roy Lønhøiden gikk på scenen i Hamar kulturhus fredag kveld, og det tok ikke lang tid før samtlige i salen fant seg godt til rette. Lønhøiden og hans faste live-band, bestående av Elin Moen Rusten, Tore Blestrud, og Ivar Brynildsen, presenterte et program bestående låter fra hele artistene katalog.

«Toreværstid», «Tida flyr så fort», «Vann og ved», «Så blir dagene korte». «Gjennom livet» og «Til jeg kan reise meg igjen», samt Mearl Haggard «Mama’s hungry eyes» og hans egen oversatte versjon av Bob Dylans «Senior» var blant låtene som ble spilt i løpet av den halvannen time lange konserten. Publikum fikk dessuten «Toget hass far» på bestilling som et av kveldens tre ekstranummer. Lønhøiden platedebuterte allerede i 1994 sammen med Kristin Solli i duoen Peyton Place, før han senere satset videre som soloartist. Siden utgivelsen av «Det ensomme landet» i 2004 har artisten vært nominert til Spellemannsprisen tre ganger- senest tidligere i vinter da han ble nominert i country-klassen for hans hittil nyeste album «Du spør meg om sannhet». 

Lønhøidens låter bærer preg av at han henter inspirasjon fra flere amerikanske sjangre, og han nevnte tidlig sin egen fascinasjon for den amerikanske musikkulturen. Det er allikevel noe veldig hedmarkst med hele uttrykket. Låtskriverens språkbruk, formidling og utstråling reflekterer i langt større grad en rolig tilværelse i Finnskogen, enn kruttrøyk og cervezas på prærien.  

På scenen er han særdeles stødig, og han byr virkelig på seg når han framfører sine mest personlige tekster.  Ettersom det kun var 60 publikummere på plass ble dessuten fredagens konsert en intim og nær konsertopplevelse. Selve programmet ville nok i perioder vært tjent med større grad av variasjon, men de mest ihuga i salen så allikevel ut til å være med fra start til slutt. Helgesnadder rundes av i kveld med folkrock-bandet Narum.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ROY LØNHØIDEN
Fakta

Navn på konsert: Helgesnadder - Roy Lønhøiden

Arrangementssted: Multisal Pauline Hall

Publikumstall: 60

Medvirkende: Roy Lønhøiden, Elin Moen Rusten, Tore Blestrud og Ivar Brynildsen

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke