26. aug
KOMMER: a-ha til Hamar, 14. august 2018, fra venstre Paul Waaktaar Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 
Invitasjon til Japan, Tyskland og Brasil
Videoinvitasjoner til a-ha-konserten 14. august er tekstet på tysk, engelsk, japansk og portugisisk og sendt ut i verden.

Publisert: 30.okt.2017 16:36
Oppdatert: 30.okt.2017 16:43

– a-ha har jo mye fans både i Tyskland, Japan og Brasil, sier kultursjef Morten Midtlien.

– Vi må jo synliggjøre hva vi gjør, det er jo snakk om markedsføring – og videoen er en fin liten gimmick, sier Midtlien.

Jonas til Japan

«Perler i Hamarregionen» kalles de små, raske videoklippene, og en er tatt opp på Koigen og en er tatt opp på Atlungstad – og det er videoens reporter Jonas Jeremiassen Tomter som presenterer området:

« … Og a-ha spiller konsert 14. august..», sier reporteren i videoene som distribueres på sosiale medier.

«Her?», spør kameramannen.

«Nei, på Stortorget i Hamar!»

«a-ha …»

– Videoene distribueres fra oss selv, gjennom folk vi kjenner og reiselivskanaler, sier Morten Midtlien.

«a-ha er kjempestore i Tyskland. Her er en promo-video som skal friste tyske fans å komme til Hamar. Del med alle dine tyske venner», heter det eksempelvis i videoen med tysk teksting.

Her kan du hvordan videoen tekstes på japansk. (Saken fortsetter under videoen).

Mange kommer

Kultursjef Morten Midtlien sa allerede i fjor høst at han ønsket seg et stort tilreisende publikum til konsertene på Stortorget. Til Sting var 2.500 tilreisende av totalt 8.000 som kom til konserten. Til Elton John-konserten i år var førti prosent av billettene solgt til tilreisende av totalt 10.000 billetter.

– Vi vil selge lokalt, for å lage en fest for dem som bor her – men samtidig ønsker vi å trekke fra andre steder. Det er en fin mulighet til å markedsføre Hamar og området rundt, sier Morten Midtlien.

– Vi trenger begge deler, når vi først legger ned så mye ressurser i dette som vi gjør.

Spent

De internasjonale artistene trekker publikum lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Toto i Hamar solgte 3.000 billetter til tilreisende av totalt 4.000 billetter. Elton John fylte scenen i Kristiansand, i Hamar, to ganger i Trondheim – og arrangøren av a-ha i Trondheim uttalte i bakkant av salget at mange av billettene gikk til folk langveisfra.

Hva som skjer når billettlukene åpnes vet ingen helt sikkert.

– Nei, det er vanskelig å spå, sier Morten Midtlien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke