20. aug
PRØYSEN-jul: Mange av Prøysens sanger hører jula til. Her er han fotografert i peiskroken sammen med kona Else og gitaren.Foto: NTB / Scanpix
 
Inviterer hele landet til Prøysen-feiring
I disse dager går det ut bud fra Prøysenhuset til alle landets kommuner. Om det ikke dreier seg om å skrive seg inn i manntall, så i hvert fall å innskrive sine arrangement som en del av programmet for Prøysen 2014.

Publisert: 23.des.2013 19:32
Oppdatert: -

Prøysen 2014 ble etablert som en paraplyorganisasjon for å koordinere hele landets markeringer av Alf Prøysen 100-årsjubileum.

På proysenhuset.no ligger en landsdekkende årskalender. Ved å sende en henvendelse til Prøysenhuset, kan alle registrere sitt arrangement der.

Leder i hovedkomiteen Sylvia Brustad håper alle som har Prøysen-arrangement av allmenn interesse registrerer dem i årskalenderen.

- Vi vet at hele landet har planer for arrangement i forbindelse med Prøysen-jubileet i 2014. For å synliggjøre det enorme engasjementet og bredden i arrangement, er vi avhengige av at alle organisasjoner sender inn sine jubileumsplaner, sier Brustad.

Nasjonale arrangement

I kalenderen finnes også de tre nasjonale arrangementene i Prøysen 2014. Først ut er den offisielle åpningen 19. januar i Det Norske Teatret, der også Prøysen-prisene skal deles ut.

Det andre nasjonale arrangementet er åpningen av det nye Prøysenhuset på Alf Prøysens fødselsdag, 23. juli, som kombineres med en storstilt bursdagsfest, forteller Brustad. Bursdagsfesten markerer også starten på Prøysenfestivalen.

Prøysen 2014 avsluttes med en festforestilling på Det Norske Teatret 23. november, som var Prøysens dødsdag. Festforestillingen skal sendes direkte på NRK TV.

Trosten

I tillegg setter Det Norske Teatret opp forestillingen «Trost i taklampa», og også Nasjonalbiblioteket har flere arrangement.
«Trost i taklampa» er det flere som kommer til å ta fatt i; dette kommer blant annet også til å bli sommerens uteteater under Prøysenfestivalen. I tillegg skal årets utendørsforestilling «Sirkus Mikkelikski» utvikles videre.

Den lokale markeringen i Ringsaker vil bestå av en lang rekke arrangement som favner alle målgrupper - fra barnehager til bo- og aktivitetssentre. Blant innslagene for barneskoleelever er «Tango for 1000»; et tangoprosjekt i samarbeid med NRK Radio.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke