23. aug
Siri kval ødegård: Ble utvalgt på audition til å delta i den klassiske julekonserten i fjor, og gjorde stor lykke.Foto: Christian E. Bergheim
 
Inviterer talenter til klassisk julekonsert
I år som i fjor vil den klassiske julekonserten i Vang kirke gi en kjempesjanse til en ung sanger fra Hedmark.

Publisert: 02.sep.2011 07:12
Oppdatert: -

I år som i fjor vil den klassiske julekonserten i Vang kirke gi en kjempesjanse til en ung sanger fra Hedmark.
I fjor var det Siri Kval Ødegård som ble valgt ut etter audition og fikk delta i julekonserten. Hennes bidrag var også blant innslagene som ble valgt ut til tv-sendingen, som ble vist både i Norge og USA.
Nå kommer en ny sjanse til å bli plukket ut til konserten, som skal finne sted i Vang kirke 2. og 3. desember.
Den store forskjellen fra i fjor er at julekonserten skal distribueres til veldig mange flere land. I år skal den etter planen vises i 29 land.
Nytt av året er det at i tillegg til den ene som skal plukkes ut, er det at også skal utpekes en vinner av «publikumsprisen». Denne er det blant annet HAs lesere som skal være med på å stemme fram.
«Kveldens store overraskelse var det norske talentet Siri Kval Ødegård, som ga en fortryllende framføring av Händels arie Lascia ch'io pianga.» Det skrev anmelderen David Patrick Stearns i Philadelphia Inquirer etter fjorårets julekonsert. For Siri skapte oppsikt med sin opptreden blant stjernene.
- For meg var det en kjempefin sjanse og en stor opplevelse, sier hun.
- Så nå er jeg til og med blitt bitte litt småkjendis i Hamar.
Fortsatt bor hun i Stavanger, der hun synger med Elizabeth Nordberg Schultz, og har en bachelor i sikte om to år.
- Jeg kom inn på operahøgskolen i år, men velger å fortsette i Stavanger. Men jeg tror nok at opplevelsene med auditionen og konsertene i Hamar gjorde meg langt sikrere på auditionen til Operahøgskolen, sier hun.
Kravet for å kunne melde seg på til audition, er at du er fra eller er bosatt i Hedmark, og at du er mellom 14-28 år, forteller Håkon Samuelsen.
Ønsket repertoar er i «populær klassisk / kjent julemusikk». Det betyr at en det ikke nødvendigvis må være klassisk sang det dreier seg om, sier Håkon.
- I søknaden skal det også legges ved noen ord om framtidsdrømmer.
- For folk må ville noe med musikken sin. Det må til, hvis en virkelig skal satse på musikken, sier han.
I fjor var det om lag 30 unge talenter som meldte sin interesse. De fikk alle delta på audition, hvor en jury plukket ut Siri Kval Ødegård som vinneren.
Det samme opplegget vil bli fulgt i år. Frist for påmelding er 31. oktober, og selve auditionen blir 3. november i Hedmarksmuseets aula, der vinneren blir valgt.
Fagjuryen på auditionen vil også velge ut ti kandidater til en publikumspris, som er ny av året. Opptak av de ti kandidatene vil bli lagt ut på HAs og Norsk Tippings hjemmesider, og publikum vil kunne stemme her. Kanskje blir publikumsvinneren den samme som juryens vinner, men uansett skal også den som får publikumsprisen få delta på den klassiske julekonserten.
Et nytt opplegg i fjor var et samarbeid med Kulturskolen i Ringsaker, der flere av deltakerne på julekonserten, inkludert vinneren av auditionen, deltok på konsert med unge kulturskoleelever i Ringsaker kirke dagen før den første konserten i Vang kirke. Dette opplegget vil bli videreført også i år.
For å gi unge folk en anledning til å opptre med stjernene er et satsingsfelt i forbindelse med julekonserten, og i år blir det både juryvinneren og folkets prisvinner som skal delta i Vang kirke.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke