20. aug
Legende: David Gilmour og Pink Floyd er ikke kjent for å spare på visuelle effekter under sine konserter, og alt ligger til rette for en stor musikalsk kveld i Hamars største kinosal.
 
Inviterer til rockekonsert i kinosalen
Publikum har allerede flokket til Hamar kino for å oppleve live-opera fra The Metropolitan Opera i New York. Nå inviteres publikum til rockekonsert med David Gilmour.

Publisert: 25.jul.2017 19:59
Oppdatert: 25.jul.2017 20:01

– Vi har satt opp en visning i sal 1. Der er det plass til nesten 500 mennesker, men vi blir veldig godt fornøyd hvis det kommer så mange som 200, sier kinosjef Espen Jørgensen.

Åpne for nye opplevelser

i 1972 spilte britiske Pink Floyd inn musikkfilmen «Live at Pompeii» i Italia.

I fjor, over 40 år senere, var bandets frontfigur David Gilmour tilbake i ruinene for å gjenskape magien, og 13. september inviteres Hamar musikkentusiaster til å være med på moroa.

– Vi er hele tiden åpne for å prøve ut nye ting, og vi begynte smått med da vi satt opp en Imagine Dragons-konsert tidligere i år. Det gjorde vi primært for å teste ut hvordan vi skulle løse visningene rent teknisk, og alt fungerte veldig fint, sier Jørgensen.

I motsetning til live-sendingene fra The Met i New York sendes konserten med David Gilmour i opptak.

– Tilbudet av direkte streaming av store konserter har vært veldig dårlig, men jeg regner med at det kommer etter hvert.

– Jeg vet at det vil være en kjærkommen ekstrainntekt for musikkbransjen, og vi er selvsagt klare for å takke ja når det tilbudet kommer, sier kinosjefen.

Han påpeker samtidig at man med et opptak kan kvalitetssikre visningen.

– Et opptak gir større trygghet for kvaliteten, men vi er klare hvis noen tilbyr større konserter som kan streames på kino, sier han.

Ballett og opera

Hamar kino tilbyr allerede kulturopplevelser som faller utenfor det tradisjonelle kinoprogrammet, og Jørgensen forteller at direkte-visningene fra The Metropolitan Opera har blitt tatt godt imot av Hamar-publikumet.

– Det har fungert veldig bra. Både teknisk og oppslutningsmessig er vi fornøyde med operavisningene, sier han.

Kinosjefen opplyser videre at de også har planer om å utvide tilbudet.

– Det kommer flere operavisninger. I tillegg har vi planer om å sette opp et par ballettvisninger fra Bolshoi-teateret. De visningene vil bli direkteoverført, og i Moskva starter sesongen i oktober, forteller Jørgensen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke