20. aug
INVITERER: Kønnbandfestivalen inviterer ungdom til konkurranse. Her er Ørnulv Snortheim og kultursjef Solbjørg Tveiten i Ørnulvs studio i Hamar, hvor vinneren får hjelp til å gi ut en singel.
 
Kønnbandfestivalen inviterer ungdom
Kønnbandfestivalen i Stange inviterer unge musikktalenter til konkurranse. Premien er singelutgivelse.

0
Publisert: 16.aug.2016 10:53
Oppdatert: 16.aug.2016 11:03

– Vinneren mottar noe som for de fleste er uoppnåelig, sier Ørnulv Snortheim, som stiller med seg selv og sitt studio.

Espen Røhne (Indie Recordings) sørger for distribusjon på strømmetjenester som Tidal og Spotify.Premien har en verdi på flere titalls tusen kroner.

– Men like viktig er at vinneren får delta i prosessen; fra innspilling i studio, til låten er ferdig og utgitt, sier kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten.

Latter og tårer

– En ting er å opptre på en scene, noe helt annet er å gå i studio. Det er et så viktig tilskudd til en musikerutdanning. I studio møter man seg selv så veldig som musiker, det blir fort mye latter og tårer, sier Solbjørg Tveiten, som selv har erfaring som profilert folkemusiker.

Konkurransen gjennomføres i Hamar kulturhus på ettermiddagen 11. september. Påmelding må skje innen 1. september. Konkurransens hovedmålgruppe er ungdom mellom 13 og 20 år.

Konkurransen er et samarbeid mellom Stange kommune, Hamar kulturhus og Indie Distribution. I juryen for konkurransen er Ørnulv Snortheim, Camilla Granlien og Øyvind Håkonsen. I tillegg til å få utgitt en singel, så vil vinneren av konkurransen få scenetid under Kønnbandfestivalen, som arrangeres 16. – 17. september.

Sammen med Zetlitz

Ørnulv Snortheim er tilbake i studio i sin egen hage midt i Hamar sentrum, blant annet i jobb med nye Haddy-låter. Sommeren har han brukt til jobb med Erik Faber og med Bertine Zetlitz.

– Konserten med Erik Faber var i Kristiansand, og sammen med Bertine Zetlitz spilte vi på festivaler, på «Over Oslo» (Grefsenkollen) og på Holmsbu, sier Ørnulv Snortheim.

Nå gleder han seg til jobben for Kønnbandfestivalen.

– Premien er flott. Den gang jeg deltok på amatørkonkurranser, så ville en slik premie vært svært forlokkende, sier Ørnulv Snortheim.

– Målet er jo å gi unge musikere et lite puff til å gå videre, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke