17. aug
 
Italiensk film vant
«Den store skjønnheten» er ønsket av publikum og vises under Hamarama-festivalen.

Publisert: 11.apr.2014 12:00
Oppdatert: 11.apr.2014 12:43

Via h-a.no har filmpublikum de siste to ukene stemt på de filmene de helst ville se på kino under Hamarama.

Av 12 aktuelle filmer man kunne velge blant, blir det visning av de fem som fikk flest stemmer.

Fransk-italienske «Den store skjønnheten»

Saudi-arabiske «Den grønne sykkelen»

Amerikanske «Dallas Buyers Club»

Franske «Blå er den varmeste fargen»

og den norske «Blind».

Disse vises i festivalens delprogram «Best av de beste». Disse er tidligere vist i Perledykker-programmet på Hamar Kino i løpet av siste 12 måneder.

storfilmer

Hamarama starter onsdag 30. april, med åpningsfilmen «'71», med handling på frontlinjen i Belfast nettopp i 1971 - og det hele avsluttes på kvelden søndag 4. mai.

Hamarama viser nye storfilmer, favoritter som publikum har stemt fram, kortfilmer - og lørdag 3. mai rigges den nye «Sal 2» for spillkonkurranse med «Mario Kart» på storskjerm - foran 140 publikumsplasser.

«Cosplay»

Denne lørdagen presenteres også «cosplay», en kostymekonkurranse, hvor publikum inviteres til å kle seg ut som kjente spillfigurer, tegneseriefigurer eller kjente rollefigurer fra film. Ida Bratrud Kielland (27) viser på bildet som følger denne artikkelen et eksempel, en kjent spillfigur fra spillet «Street Fighter». «Chun-Li».

- «Cosplay», eller «costumeplay», er en konkurranse om beste kostyme, og vi vil ha en jury som avgjør hvem som er vinneren, forteller Ida Bratrud Kielland.

De som vil være med møter opp og registrerer seg på en stand på Hamar kino lørdag 3. april.

Samme lørdag er det klart for en spillturnering, hvor påmeldte konkurrerer i «Mario Kart» på storskjerm. De som vil delta kan melde seg på hjemmesiden «hamarama.no». Det er plass til 32 i turneringen.

Gode filmer

Først og fremst er det selvsagt film det skal handle om. Allerede torsdag kan man for eksempel se dokumentarfilmen om Bjørn Afzelius, «Tusen bitar», her er «Walesa - håpets mann», filmen om «Yves Saint Laurent», Polanskis «Venus in fur», for å nevne noen, og her skal «Trost i taklampa» presenteres av redaktør Jan Erik Holst fra Norsk filminstitutt.

Kortfilmprogrammet har blant annet Hamars filmregissør Henrik Martin Dahlsbakkens «En fremmed» og «Mitt lys i mørket» - og eksempelvis Morten Hovlands «Sæterbakken skriver Sauermugg».

Se trailer her:
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke