20. aug
FOTO: Manymore AS
 
Italiensk matfilm er grei kost
«Smaken av Toscana» har glimt i øyet, fine forhold – og vil garantert gjøre deg sulten.

Publisert: 17.jan.2019 06:44
Oppdatert: 17.jan.2019 06:44

«Smaken av Toscana» av Francesco Falaschi er en italiensk matfilm, som helt klart vil gjøre matpakka di kjip.

Samfunnstjeneste med mat

Protagonisten i fortellingen er en egoistisk og temperamentsfull mesterkokk, «Arturo» (Vinicio Marchioni). Han slipper ut av fengsel i starten av filmen – for en voldshandling på et kjøkken han jobbet på. Straffarbeidet hans etter løslatelsen går ut på å undervise elever med ulike handikap.

I kokkekunst-timene viser det seg at «Guido» (Luigi Fedele) med Aspergers, har skarpe smaksløker og et naturtalent for matlaging.

Dette blir begynnelsen på en reise og et vennskap, som utvikler både Arturo og Guido.

Mellommenneskelig

Filmen er ganske lett kost, men treffer fint på det mellommenneskelige. Forholdet mellom Arturo og Guido, samt deres utvikling gjennom filmen, blir på en måte hele poenget i «Smaken av Toscana». Matlagingen og tingene rundt er bare kulisser, imens karakterenes utvikling avhengig av hverandre blir historiens motiv.

Flotte øyeblikk

Dette klarer man å uttrykke både foran og bak kamera. Det er mange flotte øyeblikk i «Smaken av Toscana» – en film med glimt i øyet og mye godt på den passe dype tallerkenen. Grei kost!

TERNINGKAST: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke