19. aug
SPENSTIG: Det tok helt av etter at bergenseren og rapperen Lars Vaular fikk varmet opp et noe fåtallig, men entusiastisk Hedmarks-publikum i Kusvea i går kveld. foto: trond Løvmo
 
Jager gode tekster
Etter 35 minutter orket ikke Lars Vaular mer ...

Publisert: 20.jul.2015 22:46
Oppdatert: 21.jul.2015 06:31

– Det er et stort privilegium og dere er et entusiastisk publikum, men det psyker meg ut å opptre for en sittende forsamling.

Etter at publikum hadde fått «Det ordner seg for Pappa» og hørt låten om «Stoltenberg og Erna Solberg, jeg ser ingen forskjell», kalte rapperen like godt fram hele forsamlingen helt fram på scenen.

Da tok det helt av. Rappekonserten fikk den riktige rammen, og folk kastet seg med i musikken.

Smågrisene i Kusvea er nok godt vant med musikk på høyt nivå etter de siste dagers konserter, men maken til det musikalske trøkk, har de nok aldri opplevd.

mellom

– Jeg har gleda meg til denne konserten og har stor respekt for Lars Vaular, forteller Rita Irene Stenersen fra Hamar.

Hun var på konserten sammen med dattera si og sørget sjølsagt for å få en selfie med artisten da det kokte som hardest foran scenekanten.

– Rapp er tøff musikk. Ærlige tekster, og det er spennende at rappeartister bruker Prøysen som inspirasjonskilde, slår Rita Irene Stenersen fast. Hun skrev sjøl om Prøysen som særemne den gangen hun gikk på videregående.

Prøysen en rapper

Hogne Moe, forteller at både Alf Prøysen og Lars Vaular begge har likhetstrekk som svært seriøse tekstforfattere.

– Prøysen var samtidskommentator. Hadde han vokst opp i dag, ser jeg ikke bort fra at han hadde vært rapper, kommenterte Hogne Moe.

Sjefen for Prøysenhuset fortalte at stikkordet for den nye utstillingen er «kom nærmere Alf Prøysen» og at nettopp denne konserten er med på å underbygge dette budskapet i retning av å satse på en artist som har skarpt blikk på sin samtid.

Medhjelpere

– Her handler det om artister som jager etter de beste ordene, slo Hogne Moe fast.

Med på det musikalske laget hadde Lars Vaular, Frode Kvingeflatland på bass og synt, mens artistene StoreP og Girson var med som backingrappere på mikrofon og vokal.

Det hadde vært god plass til ganske mange flere i amfiet i Kusvea i går kveld, men de som var der var både entusiastiske og begeistret, og kunne reise hjem med en solid konsertopplevelse i kroppen.

All ære til de som står bak Blåklokkevikua for at de tør å satse på noe såpass uprøysensk, men som allikevel ikke er det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke