19. aug
 
Jakten er i gang igjen
Pokémon Go-feberen er ikke like sterk som i fjor, men fortsatt er det en hard kjerne som reiser Hamar rundt for å fange de legendariske pokémonene som ble sluppet denne uken.

Publisert: 27.jul.2017 18:49
Oppdatert: 28.jul.2017 09:46

Hvis du aldri har spilt mobilspillet Pokémon GO før er det ganske sikkert ikke utrolig interessant at de legendariske monstrene «Articuno» og «Lugia» nå kan fanges. Men for de 65 millioner månedlige aktive spillerne (ifølge Niantic i april), er det stor stas at det nå er hele 238 tilgjengelige pokémons å fange. Og flere blir det i ukene som kommer.

Samles i grupper

I fjor ved samme tid, da spillet akkurat hadde blitt tilgjengelig, var det riktignok atskillig flere spillere. Men spillet er langt fra dødt. I april i år hadde det blitt lastet ned 650 millioner ganger, og spillet troner fortsatt øverst på både Google og Apples liste over mesttjenende apper. Også i Hamar kan man se på bybildet at mobilspillet har fått en ny vår.

– Jeg har spilt siden starten. Jeg stoppet litt fordi det ble kjedelig, men nå som det har kommet nye oppdateringer har jeg startet igjen, sier Chris Emil Lunde, som sammen med kameratene Simon Bogen og Mats van Walsum, samt et tjuetalls andre spillere, hadde samlet seg rundt fontenen ved Triangelgården onsdag ettermiddag.

Med mange nok spillere, og litt flaks, er det på Pokégym som dette man kan bekjempe og fange de legendariske pokémonene.

– Jeg begynte å spille igjen for at jeg nå kan få legendariske pokémon. Jeg har sett på Pokémon siden jeg var liten, og synes det er veldig kult at jeg endelig kan fange disse skikkelig sterke pokémonene. Og så er det så klart spennende å gå rundt å finne dem, sier Lunde.

Jakten varer til 14. august

– Jeg gikk 3,4 mil i går jeg, sier en entusiastisk spiller, i det gjengen rundt fontenen ved Triangelgården har kjempet ferdig.

Hvor den neste ettertraktede pokémonen dukker opp er uvisst, og de ivrigste spillerne valfarter som gruppe mellom Hamar Park, Ankerskogen Svømmehall, Jernbanemuseet eller noen av de andre titalls stedene monstrene kan dukke opp i Hamar. Og det kommer de nok til å gjøre fram til midten av august, da eventet er ferdig.

– Man skulle ikke tro det var så mange aktive spillere fortsatt. Det er moro, sier Lunde.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke