25. aug
Skal hun hit?: - Vi så Vilde Arnesen (13) utenfor da vi rigget til auditionen, og håpet hun skulle til oss, sier castingansvarlige Yngvill Haga hos Moskus film. De skal besøke Hamar, Sandefjord, Fredrikstad og Oslo for å finne den perfekte Sonja i den ny
 
Jakter nye Sonja til Reisen til julestjernen
Med en god porsjon flaks kan Sonja i den nye filmen om Reisen til julestjernen komme fra Hamar-distriktet.

Publisert: 22.jun.2011 10:12
Oppdatert: -

Det var i alle fall mange spente jenter mellom 12 og 19 år, som trippet utenfor Gamle Festiviteten Kino, da det var audition der mandag. Moskus film er i full gang med å finne den perfekte jenta til rollen som Sonja, for allerede i november starter filmingen av en splitter ny versjon av den populære julefilmen.
- Vi skal lage en fullspekket familiefilm, som forhåpentligvis blir like populær som originalen. Vi gir oss derfor ikke før vi har funnet den perfekte Sonja. Nå leter vi etter den nye gulljenta, sier produksjonskoordinator Ina Sofie Thingvold i Moskus film.
Da er det ingen bakdel å ha langt, bølgete, gyllent hår, og et stort hvitt smil, slik som Vilde Arnesen (13) fra Tangen.
Hun var den første jenta som møtte opp til audition i går.
- Jeg drømmer jo om å bli profesjonell skuespiller, men er samtidig realist, og vet at det er vanskelig å komme gjennom nåløyet, sier 13-åringen.
Hun er med i Hamar Teater, og det var instruktøren hennes der, Inga Live Kippersund, som oppfordret Vilde til å stille.
Vilde tok utfordringene på strak arm og lot seg fotografere, filme og intervjue av castingansvarlige Yngvill Haga i Moskus film.
- Siden du har så langt, fint hår kan du legge det fram på begge sider av skuldrene. Også kan du forestille deg at julestjerna er oppe i taket der, og se på den, beordrer Haga.
Vilde gjør som hun blir bedt om, og snur seg i profil. Så er det tid for spørsmål, mens kameraet går. Vilde forteller om sin interesser for teater, at hun ofte har endt opp med å måtte spille gutt - noe som er kjedelig. 13-åringen forteller at hun var veldig nervøs første gang hun spilte teater foran mange, men at det gikk veldig bra. Og hun forteller at Reisen til julestjernen er favorittfilmen hennes i jula.
Auditionene skal foregå i fire byer, og det er regissør Nils Gaup som til slutt skal se gjennom alle presentasjonsfilmene av jentene, og plukke ut dem som går videre til runde to. Gaup, som har regissert over ti spillefilmer, og som i sin tid ble Oscar-nominert for Veiviseren, lover at Reisen til julestjernen vil bli en dramatisk, stor og magisk eventyrfilm.
- Jeg har aldri stått foran et kamera før, men tror auditionen gikk greit. Det hadde jo vært kult om en av Norges beste regissører ville satse på meg, sier Vilde.
Hun synes allikevel det er vanskelig å forestille seg at hun blir plukket ut. Den som intet våger, intet vinner.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke