23. aug
INVITERER: Arild Halvorsen i Fabelaktiv oppfordrer ungdom i Innlandet, som har en liten skuespiller i magen, til å melde seg. Selskapet trenger stjerner til sin nye serie.
 
Jakter unge stjerner
Rekk hånda i været den som vil bli TV-stjerne! Prosjektsjef Arild Halvorsen leter etter ungdom til Fabelaktivs nye TV-serie «Helium».

Publisert: 27.aug.2017 14:12
Oppdatert: 28.aug.2017 06:31

Her er muligheten for barn og ungdom mellom fem og seksten år. Fabelaktiv trenger mange, flere enn femten – og seks av dem skal bære serien på tretten episoder. Etter planen starter innspilling i februar, og serien skal vises vinteren 2018/2019 på NRK Super.

– Det betyr opp til tre måneders arbeid for dem som skal gjøre de største rollene, sier Arild Halvorsen.

Han ønsker å komme i kontakt gutter og jenter i mjøsområdet som fyller tolv, tretten eller fjorten år i 2018, gutter som fyller seks, sju eller åtte år i 2018 – og jenter som fyller seksten eller sytten år i 2018.

Humordrama

«Helium»? En feelgood humordramaserie om gutten Martins første forelskelse: «Martin (12) føler seg annerledes. Han har kviser, er klumsete og sjenert, men han vil så gjerne bli populær. Han og bestevennen Petter har deres egen YouTube-kanal. Drømmen er å bli kjendiser. Eneste problem er Martins familie, som holder dem så langt unna målet som det er mulig å komme – og så langt har You Tube-kanalen kun to følgere: dem selv …»

Og:

«Martin vil desperat ha en kjæreste, men når han forelsker seg i Dalia høres det ut som han har heliumstemme …»

Stor produksjon

«Helium» er en av Fabelaktivs aller største produksjoner med et budsjett på 21 millioner, og Arild Halvorsen ønsker å spille inn serien i Hamar-området.

Nitti prosent av budsjettet er finansiert, den største delen av finansieringen står NRK og Norsk filminstitutt for, Fabelaktiv har også søkt hjelp og penger av Hamar kommune, med et ønske om at Hamar skal være rammen for TV-serien.

– En fin anledning for Hamar, sier Arild Halvorsen, og viser til oppmerksomheten Skjåk kommune har fått som stedet for serien «TRIO».

Serien er allerede solgt til Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgia og Nederland.

– «Helium» vil tilbys til land over hele verden, sier Halvorsen, og forteller at «TRIO» ble vist i 28 land.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke