23. aug
NYTT BAND: Janove Ovesen fra Kaizers kommer med nytt band til Hamar i høst.
 
Janove til Hamar for å lage fest
Janove Ottesen – frontfigur i Kaizers Orchestra – har det siste året jobbet solo under artistnavnet Janove. 10. november spiller han med sitt nye band på Gregers.

Publisert: 29.aug.2017 06:19
Oppdatert: 29.aug.2017 12:00

– Dere har spilt på 19 festivaler i sommer, er du sliten?

– Nei, jeg er i kjempeform! Å spille så mye har vært veldig god trening. Vi har spilt på en del store festivaler, og jeg syns vi bare blir bedre og bedre.

– Hva er den største forskjellen på livet som soloartist vs. Kaizers?

– Det er veldig likt på de fleste områder, bortsett fra at nå bærer jeg ansvaret alene. Men musikalsk og opplevelsesmessig ligner det, og prosessen er helt lik – jeg lager låter, spiller inn demo, deler det med bandet – jeg gjør som jeg alltid har gjort.

litt likt

– Noen har kritisert soloplata di «Artisten og Marlene» for å låte for likt Kaizers?

– Det var jo mine låter i Kaizers og, så selvfølgelig blir det likt, og folk som hører min stemme og min måte å synge på vil jo sikkert tenke at det ligner Kaizers. Men jeg mener at det er Kaizers som er mer likt MEG. La det gå 5-10-20 år så vil folk høre at det er meg og min stil hele veien.

– Men noen forskjeller er det jo?

– Ja, de åpenbare signaturene til Kaizer var jo folkene i bandet, den spesielle instrumenteringen med pumpeorgel og oljefat. Jeg gjør ingenting av det nå. Da var det østeuropeiske rytmer, tangorytmer og så videre, ikke nå. Og så er det en annen tematikk – jeg er mer personlig i tekstene.

Happy og energisk

– Hva kan folk forvente av Janove på scenen?

– Jeg er jo den samme på scenen. Jeg var meg sjøl i Kaizers også, en energisk, happy og inkluderende frontfigur som liker å lage fest og dans og moro. Vi skal spille to helt nye låter også som kommer på den neste plata. Det er et par skikkelig tøffe monumentale rockelåter.

– Hva er din erfaring med Hedmarks-publikumet?

– Da vi spilte med Kaizers over hele landet, var alle like crazy og det ble fest, også på Hamar. Men jeg håper folk kommer for å være MED. Jeg kommer jo opp for å se på DEM, selv om de kommer for å se på oss, så da må de faktisk levere også. Folk må ta på seg noe fint og være med på å lage fest.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke