22. aug
Hamarbakgrunn: Rita Lovise Haugseggen har tilbrakt store deler av ungdommen på Hamar.
 
Jazzet opp en ellers kjedelig høstkveld
Superlativene hagler etter enhver konsert med Rita Lovise Haugseggen. Etter tirsdagens maktdemonstrasjon er det lett å forstå hvorfor.

Publisert: 18.sep.2013 07:47
Oppdatert: -

Den gamle formannskapssalen i Hamar Teater var full av forventningsfulle jazzentusiaster da Rita Lovise Band gikk på scenen, og det tok ikke lang tid før samtlige var innforstått om at dette var en konsert som var verdt inngangsbilletten.
Vi snakker nemlig om en sangerinne som omringes av frelste musikkelskere, og da er det ekstra hyggelig at hun valgte å starte sin norgesturné i Hamar.

Mestrer det meste

Hele dama vibrerer på scenen, og hun utstråler samtidig en vanvittig mengde med kraft og følsomhet. Det er vanskelig å beskrive selve framføringen, og det virker nesten som at det ikke finnes begrensninger for hva hun er i stand til å utføre med stemmen sin.
Hun formidler tekstene sine på en helt særegen måte som gjør at budskapet blir både voldsomt og følsomt på én og samme gang. Lyst og mørk, høyt og lavt, alvorlig og humoristisk. Haugseggen mestrer det aller meste.
I tillegg var det noe ærlig og åpent med framføringen under tirsdagens konsert, og akkurat det gjorde totalopplevelsen enda mer spesiell. Det hele ble enda mer imponerende, da hun midtvegs i konserten forklarte at hun sang med sår hals etter å ha tilbrakt en uke vannrett med influensa.

Stjernelag

Hun beskrev bandet sitt som et stjernelag i forkant av konserten, og det gir rom til høye forventninger. Men Bjørn Alterhaug, Bjørn Andor Drage, Henning Gravrok og Finn Sletten gjorde seg alle fortjent til den beskrivelsen, for det svingte i formannskapssalen denne kvelden. Både bandet og hovedpersonen selv strålte av spilleglede, og selv om scenen var liten var energinivået høyt.

Følelsesladd

Man kan på en måte oppsummere konserten som en framfølelse av følelser. Haugseggen brukte tid på å forklare publikummerne hva som var motivasjonen bak hver låt, og det var nesten som om man kunne kjenne musikken på kroppen selv om det faktisk var hennes følelser som ble formidlet. Musikken gikk rett inn i ryggmargen. Vi takker og bukker for at hun og resten av bandet gjorde Hamar til en del av reiseplanene, og vi håper at hun kommer tilbake så snart som mulig.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke