20. aug
Høydepunkt: Teatersalen var fullsatt, og for mange var nok fredagens konsert ukas store høydepunkt. begge foto: Kristian Einang
 
Jazzet opp gamle perler for fullsatt sal
Jazzensemblet Come Shine sørget for herlig stemning i teatersalen da de spilte opp til fest sammen med Knut Reiersrud og Jan Erik Vold.

Publisert: 09.mai.2015 04:00
Oppdatert: 09.mai.2015 04:00

Det var nok mange som hadde pekt seg ut konserten med nettopp Come Shine som årets store AnJazz-høydepunkt, for teatersalen var stappet med festklare publikummere da de musikerne ankom scenen. Publikumstallet på om lag 310 mennesker betyr full sal, og med underholdning fra noen av landets beste artister lå alt til rette for fest i Hamar teater.

Tungvektere

Kvartetten som utgjør Come Shine fant hverandre gjennom studier på jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og bandet markerte seg raskt på norgeskartet etter oppstarten i 1998. De fikk Spellemannprisen i 2002 i klassen jazz for albumet «Do Do That Voodoo», og har tidligere gjennomført prosjekter med artister som Jan Eggum, Svante Thuresson, Emilie Christensen, Tuva Syvertsen og Hanna Paulsberg, i tillegg til å samarbeide med Kringkastingsorkesteret.

Til fredagens konsert hadde kvartetten hentet to virkelig store tungvektere for å bidra på scenen, og både Knut Reiersrud og Jan Erik Vold sørget for å sette sitt eget preg på konsertkveld.

perler i ny forkledning

Det så ut til at både bandet og gjesteartistene trivdes på Hamar-scenen, og i løpet av kvelden framførte den kreative kvartetten, sammen med sine gjesteartister, sine egne eksperimentelle og originale versjoner av udødelige klassikere. De åpnet med «(Sittin’ On) The Dock of the Bay», og utover kvelden fikk publikum servert en rekke velkjente perler i ny Come Shine-forkledning. «Can’t Help Lovin’ Dat Man» av Ella Fitzgerald, Johnny Cash’s «The Man Comes Around», «Come Rain or Come Shine» og «September Song» var blant låtene som ble jazzet opp i løpet av konserten, og på seteradene så publikum ut til å storkose seg.

AnJazz-festen avsluttes i dag med et begivenhetsrikt program. Hamar sentrum er nemlig klargjort for folkefest, og superlørdagen begynner i formiddag med parade i gågata. Deretter blir det jazzlunsj med Thorbjørn Harr og Aslag Hartberg, Jenny Moe Trio på Café Larsen, musikk fra Chet Bakers med Baker Hansen i teatersalen, før kvelden avsluttes på spektakulært vis med John Scofield og Pablo Held trio i Kirsten Flagstad-salen og Stjernekamp-deltaker Reidun Fjeld med band i teatersalen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke