23. aug
 
Jubilanter i verdensklasse
Bendik Hofseth lagde fest sammen med sine gamle bandkamerater i Hamar kulturhus.

Publisert: 24.sep.2016 23:08
Oppdatert: 25.sep.2016 10:35

- Dette var helt vanvittig bra. Det var utrolig å se så mange dyktige musikere på ett brett, sier Anne Kristin Rogne. Hun var på plass i Kirsten Flagstad-salen sammen med Trine Lise Stensrud, Ulf Arne Gundersen og Fride Alvilde Stensrud Gundersen.

Hofseth platedebuterte i 1991 med albumet "IX", og saksofonisten gjorde stor suksess sammen med sitt da ukjente band, bestående av trommeslager Paolo Vinaccia, gitarist Eivind Aarset, gitarist Knut Reiersrud, bassist Audun Erlien, keyboardist Øystein Sevåg og keyboardist Reidar Skår.

I anledning 25-årsjubileet gjenforenes altså en av de beste supergruppene som har stått på en norsk scene, og lørdag kveld var de på plass i Hamar for å lage fest. Albumet ble framført i sin helhet av Hofseth og hans band, og her snakker vi ikke om smågutter. Musikerne som sto på scenen er alle i verdensklasse, og med en konsert preget av lange solopartier fikk publikum høre samtlige musikere utfolde seg. Kulturhusets programansvarlig Mocci Ryen deltok dessuten på tre av låtene som hasteinnkalt korist.

stor opplevelse

Bandet fyrte på alle sylindre og i salen responderte de 217 frammøtte med sporadisk trampeklapp og stående applaus. 

- Dette var virkelig en stor opplevelse. Jeg var ikke en gang klar over at Knut Reiersrud skulle være med. Nå må jeg kjøpe albumet, smiler Ulf Arne Gundersen

- Vi har plater med både Bendik Hofseth og flere av musikerne som sto på scenen i kveld, men vi har ikke hørt de spille sammen før i kveld. Det var virkelig bra, sier Trine Lise Stensrud, og legger til:

- Det var skikkelig trøkk, og det passet meg egentlig veldig bra. For noen var det kanskje litt for høyt til tider, men vi satt på første rad og jeg syntes det var helt utmerket.

Plateprodusent, plateselskapinnehaver, forfatter, tidligere fotomodell, forlagseier og programleder Christer Falck er bland bandets aller største fans, og det er han som et initiativtageren bak den pågående jubileumsturnéen. 

- Jeg har nå hørt dette bandet spille fem konserter på fem kvelder, og de låter bare bedre og bedre for hver gang. Det er det råeste bandet jeg har hørt siden Prince i 1987, fastslo Christer Falck fra scenen. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INITIATIVTAGER: Christer Falck.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke