26. aug
DØD: Frode Thingnæs er død. Her sammen med Anne Karine Strøm og Philip Kruse. FOTO: SCANPIX.
 
Jazzmusikeren Frode Thingnæs er død
Jazzmusikeren Frode Thingnæs er død, 72 år gammel. Thingnæs døde torsdag formiddag, melder NRK.

Publisert: 15.nov.2012 14:20
Oppdatert: -

- Som jazztrombonist vet jeg ingen som har gjort ham rangen stridig de siste 50 årene, har NRKs jazzekspert Jan Ditlev Hansen sagt om ham.
I 1970 fikk han norsk jazz fremste utmerkelse, Buddy-statuetten, og i 1999 ble han tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for sine 30 år i Kampen Janitsjar. Han har vunnet Spellemannprisen i jazzklassen og var æresborger av New Orleans.
Frode Thingnæs startet med å spille trompet i Sinsen skolekorps, men det var trombonen som ble hans hovedinstrument fra 1953. Sin utdannelse hadde han fra Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Han har spilt i en rekke grupper og har ledet sin egen kvintett, kvartett og sekstett. Thingnæs ble kapellmester i Chat Noir i 1960, var dirigent i Forsvarets stabsmusikkorps og dirigerte i over 30 år Kampen Janitsjarorkester.
Han bidro til musikk i rockegruppa Popol Ace og samarbeidet med artister som Wenche Myhre, Lill Lindfors og Svante Thuresson og tekstforfattere som Einar Schanke, Alfred Næss og Yngvar Numme.
Som komponist er han blant annet kjent for "Wheels" og "Flåklypaballetten" på Den Norske Opera. Han platedebuterte i 1963 og ga ut flere album under eget navn i tillegg til å delta på en rekke andre utgivelser. I tillegg arbeidet han som plateprodusent. (©NTB)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke