18. aug
KOMMER: Christel Alsos i Teatersalen lørdag 12. mai. Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 
JazzTown?

Publisert: 08.mai.2018 11:32
Oppdatert: 08.mai.2018 11:36

Det har vært idrettsbyen, skøytebyen, under 1994-lekene ble Hamar til «Koss City», det er mjøsbyen, det har vært sykkelbyen – og sikkert mye annet. Men kanskje nå etter hvert jazzbyen, «JazzTown Hamar»? Hmmm … Det er kanskje å trekke det litt langt.

Men AnJazz er Hamars eldste musikkfestival. Anja Katrine Tomter, en gang med langfløyte i Lunden musikkorps, senere musikkmedarbeider/anmelder i NRK, ga byen en egen jazzfestival i 2005.

Liv Nerdrum i Hamar Arbeiderblad presenterte festivalen slik: «AnJazz heter nyskapningen, som skal foregå i den østre delen av sentrum. Nærmere bestemt i Quality Hotel Astoria sine lokaler ved Østre Torg, hvor det blir åpent hus to hele dager til ende.»

«Folk gjør mye rart når de blir 40. Noen tar motorsykkellappen eller hopper i fallskjerm. Jeg lager festival», sa Anja Katrine Tomter.

Høydepunktene har vært flere, kan hende med Willie Nelson på topp. Med Kurt Nilsen på scenen samtidig. Og det ble såpass at tårene kom, både hos Anja Katrine Tomter, Kurt Nilsen og søstera til Willie gråt visstnok også en skvett.

Og sterke norske signaturer har deltatt, Nora Brockstedt, Karin Krog og Laila Dalseth, jo da, og i fjor fikk vi et nytt «AnJazz-øyeblikk» med Jan Lundgrens «A tribute to Jan Johansson».

Bare så det er nevnt.

Og nå? Ellen Andrea Wang, Ottestad-bosatt, nærmest som hedmarking å regne, med egen trio og med publikumsyndlingene GURLS. Frister gjør også Svein Rikard Mathisen/Somebody’s quartet. Og ikke minst jazzlunsj med Ole Børud og Big Easy Band med The Best of Donald Fagen.

Kanskje løftes vi til nye høyder, kanskje tar det helt av, kanskje er Hamar på veg opp som jazzby? Eller...? Kanskje best å ta det litt rolig, kanskje best, når vi nå er inne på dette med jazz, å plukke fram et av mange Miles Davis-sitat; «In Europe, they like everything you do. The mistakes and everything. That’s a little bit too much.» Han hadde nok rett der, Miles Davis. Det er kanskje best å være litt forsiktig. Selv når det gjelder jazz. Ikke ta helt av. Det kan jo fort bli for mye. Selv i drømmen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke