24. aug
JENS HAUGEN: Årets fotograf, for andre år på rad.Foto: Trond Lillebo
 
Jens ble Årets fotograf - for andre år på rad
Jens Haugen har klart det igjen. Onsdag kveld ble Hamar-fotografen for andre år på rad kåret til «Årets Fotograf NFF» på Norges Fotograf-forbunds årlige konkurranse.

Publisert: 05.mai.2011 07:48
Oppdatert: -

Jens Haugen har klart det igjen. Onsdag kveld ble Hamar-fotografen for andre år på rad kåret til «Årets Fotograf NFF» på Norges Fotograf-forbunds årlige konkurranse.
Prisutdelingen fant sted på Nordic Light i Kristiansund sent onsdag kveld. Jens Edgar Haugen fikk høyeste poengsum i konkurranse med 243 fotografer og 912 innsendte bilder.
Og flere Hamar-fotografer gjorde seg bemerket. Kollega Roger Johansen fra Jens Haugen Photography kom på fjerde plass i år. Også Gunnar Klingwall og Frank Holm fra Atelier Klingwall markerte seg med sine bilder i år. Formann for juryen var Arnfinn Johnsen fra Hamar.
Om kåringen av Jens Haugen som årets fotograf sier juryen at han er «en fotograf som med sin bildemusikalitet behersker de viktigste elementene i fotografi. Han behersker komposisjon, dynamikk og teknikk til fingerspissene. Årets fotograf viser en allsidighet ved å vinne med fire så forskjellige bilder. Fra det varme portrettet av mor og barn, til fashion i studio og det teknisk krevende gruppebildet på location. Bildene gjør med en gang inntrykk på seeren, og gjør at man vil se mer.»

Jens Edgar Haugen er blitt Årets Fotograf to år på rad. I fjor ble han i tillegg tildelt Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse «Gull med krans». Til daglig driver han Jens Haugen Photography både i Hamar og Oslo, og han er blant Norges ledende reklame- og fashionfotografer.
Han mottok i år gullmedalje i Åpen klasse for bildet «Vannkrig», bronse for bildene «Jumina» og «Erotica» og hederlig omtale for «Memento Mori».
TIL HA SA Haugen ved 23-tiden i går kveld at han ikke hadde ventet å vinne noe som helst:
- Jeg ble jo årets fotograf i fjor! Dette er helt fantastisk. Men det er like fantastisk at Roger Johansen, som jobber hos meg, var med helt til slutt. Dette er en så stor konkurranse for fotografer at det er et stort privilegium bare å få være med de andre helt i toppen, jublet Haugen.
Like før premieutdelingen nådde sitt klimaks, før Haugen hadde fått beskjeden, sa han det likevel slik til HA via SMS:
- Nervene er i høyspenn. Ja, jeg er veeeeeldig nervøs nå!
Så slapp han gleden løs.
Til sammen hadde 243 fotografer levert inn 912 arbeider til konkurransen og juryeringen tok tre lange dager. Resultatet ble 3 gullmedaljer, 7 sølv, 20 bronse og 171 hederlige omtaler.
Konkurransen er åpen for alle Norges Fotografforbunds medlemmer, samt andre yrkesutøvende fotografer.
Juryen besto i år av Pia Sønstrød, Øyvind Næss, Anna Tora Balsbotten, Jonathan Paul Stone, Michaela Klouda og juryformann Arnfinn Johnsen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke