24. aug
Scenevante: Erlend Hjelvik og resten av gjengen i Kvelertak trives aller best på scenen i stappfulle konsertlokaler.Begge Foto: Kristian Einang
 
Jerngrep på publikum
Med tunge riff, høye skrik og store mengder headbanging ble Kvelertak-konserten en skikkelig hardøkt for byens metalhuer.

Publisert: 13.feb.2014 23:23
Oppdatert: -

De er et av landets råeste og mest intensive liveband, og det var tydelig at samtlige som tok turen til gårsdagens konsert satt stor pris på Kvelertak-besøket.
Byens svartkledde musikkentusiaster er nemlig utrolig lojale når det kommer store artister på besøk.
Som regel er det stappfullt av folk når Gregers inviterer til metalfest, og konserten med Kvelertak ble ikke noe unntak på akkurat det. Samtlige billetter var solgt ut lenge før konsertstart, og arrangørene anslår at det var minst 400 fans i lokalet da Stavanger- bandet gikk på scenen.

Trives best på scenen

Kvelertak ble etablert i 2007, og fikk sitt store gjennombrudd gjennom P3-konkurransen «Urørt». Siden den gang har bandet rukket å gi to studioalbum, og i tillegg spille en mengde konserter både innenfor og utenfor landegrensene.
De mottok dessuten en spellemannspris under årets utdeling for albumet «Meir» som årets metalband, men det er på scenen de virkelig har bitt fra seg.
- Kvelertak ble startet opp som et liveband, og det er på scenen vi trives aller best. Vi legger utrolig stor vekt på at vi skal gi publikum en spesiell opplevelse når de er på en av våre konserter, fortalte gitarist Vidar Landa til HA for en stund tilbake. Slike uttalelser byr på høye forventninger, men det var nok ingen som gikk skuffet hjem etter torsdagens festkveld.

Lang konsertkveld

Det var de fremadstormende karene i bandet The Good The Bad and The Zugly som startet konsertkvelden. De leverte en energisk forestilling, og sørget samtidig for at publikum ble skikkelig varme i trøya. Deretter kom stand-up-komiker Dag Sørås på scenen for å sørge for litt kollektiv latter. Det var allikevel en helt annen gjeng som var kveldens hovedbeholdning til Gregers. Publikum ropte Kve-ler-tak for full hals, og da vokalist Erlend Hjelvik ankom scenen med den velkjente uglen på hodet tok det helt fullstendig av i lokalet. Kvelertak gjorde som de hadde lovet på forhånd, og med full gass leverte de et godt utvalg energiske låter fra bandets to album. Publikum var helt med fra starten av, og festen var ikke ferdig før langt over midnatt. Da var det nok mange slitne kropper som forlot lokalet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke