23. aug
 
Jesperpus blir «lærer» og skal skolere katteeiere
Katten er Norges mest populære kjæledyr, men også det mest misforståtte, sier Aina Stormo, matmor til kjendiskatten Jesperpus. Nå er hun med på å arrangere landets første katteeierskole.

Publisert: 20.feb.2019 17:32
Oppdatert: 20.feb.2019 17:40

– Mye faglig om kattens atferd og behov, men helt uten fresing og kloring.

Det forteller Aina Stormo om Katteeierskolen som 2. mars skal arrangeres for første gang på Herredsvang i Romedal. Skolen er et samarbeid mellom Jesperpus, Mjøsa Hesteklinikk og Lerud Kattepensjonat.

Om Jesperpus i egen person vil innta kateteret, er det ennå ikke sagt noe om. Men både Kasper og Jesper skal holde et vaktsomt blikk på foredragsholderne, forsikrer Aina Stormo.

Og at det blir sjokolademus til kaffen etter lunsjen – det er sikkert.

Øker kattens status

– Vi ønsker å være med på å heve kattens status, med å gi katteeiere faglig påfyll om kattens atferd og behov, og dermed øke trivselen til katten og mer glede for både katteeieren og katten.

Slik forklarer Aina Stormo bakgrunnen for kurset.

– Vi ønsker å bidra med å gi katteeierne både økt kunnskap og sosialt samvær, sier hun.

– Her skal det være noe å hente for alle, enten du er ny i kattens verden, eller har vært katteeier i mange år. Hvilken katt du har, spiller ingen rolle, om du har rasekatt, gatemix, huskatt eller rett og slett den fineste pusen,

Vanskjøttet

Har du hund, er det helt vanlig at du skal gå på kurs, sier Aina. Det samme gjelder hesteeiere. Men puseiere – hva med dem?

– Katten er både det mest populære og mest vanskjøttede husdyret. I Norge blir det født 60.000 katter i året. Bare 20.000 av dem overlever det første året.

– Det er som om katten bare er til stede i hverdagen. Men folk trenger mer kunnskap. Hvorfor klorer for eksempel katten på sofaen?

kunnskap

At det er interesse for å skaffe seg kunnskap, viser oppslutningen om katteeierkurset. 60 er påmeldt til det første kurset, og det betyr at det kan bli flere.

Skoledagen består av tre deler med foreleserne Susanne Hellman Holmstrøm, Mari Bjerke og Maria Luisa Marchi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke