23. aug
FOTO: NTB scanpix
 
Joe Cocker har spilt sin siste konsert
Den britiske soul- og rockartisten Joe Cocker (70) er død etter lengre tids sykdom.

Publisert: 22.des.2014 21:20
Oppdatert: 22.des.2014 21:23

Det bekreftet hans agent Barrie Marshall mandag kveld. Cocker døde søndag kveld av lungekreft.

- Cocker var unik, og det vil bli umulig å fylle tomrommet etter ham, sier Marshall.

Joe Cocker etablerte den gospelinspirerte soulrocken på 1960- og 70-tallet, sammen med blant andre Delaney & Bonnie og Leon Russell, som et alternativ til datidens prog- og glamrock.

Best kjent er han kanskje for coverlåten «With A Little Help From My Friends» av The Beatles, som han framførte live under Woodstock-festivalen i 1969.

- En ekte stjerne

Han begynte sin artistkarriere på puber og klubber i Sheffield i England i 1960-årene før han slo gjennom med sin versjon av Beatles-sangen.

Hans duett med Jennifer Warnes i 1983, «Up Where We Belong» fra filmen «En offiser og en gentleman», vant både Grammy, Golden Globe og Oscar.

- Et stort talent og en ekte stjerne, men en snill og ydmyk mann som elsket å opptre. Alle som så han opptre live, vil aldri glemme ham, sier Marshall.

- Praktslag

Joe Cocker gjestet Norge en rekke ganger, sist gang i juni i fjor, da han opptrådte på Fredriksten festning i Halden. Da var han i praktslag og holdt på i nesten to timer uten stopp, ifølge anmelderne.

Cockers artistkarriere varte i over 40 år, og han sluttet aldri å lage nye låter. Så sent som i fjor toppet han hitlistene i Tyskland. Sin siste konsert holdt han i Hammersmith i London i sommer.

Cocker ble tildelt den britiske imperieordenen (OBE) i 2007. Han etterlater seg kona Pam, som han møtte i 1978 og giftet seg med i 1987. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke