23. aug
INNLANDSENSEMBLE: Ringen i Hamar Teater, her ensemblet Traktor med solister. Foto: Jens Erik Jensrud
 
Johnny Cash møter Wagner
Å la Johnny Cash møte Richard Wagner kan vise seg å være en strålende idé når ensemblet Traktor framførte Wagners «Ringen».

Publisert: 14.jun.2013 13:56
Oppdatert: -

Forestillingen er en del av Flagstad-festivalen, og ble første gang spilt i Hamar som skoleforestilling torsdag formiddag, med etterfølgende åpen forestilling på kvelden.
Utgangspunktet er Wagners enorme operasyklus «Ringen», som det tar bortimot 18 timer å framføre. Traktor gjør det på én time.
Og slik er aldri Wagner blitt spilt før.
- Vi har som mål å gjøre stoffet mer tilgjengelig, sier Johannes Skyberg, opprinnelig romedøl og leder i innlandsensemblet Traktor.
Den økte tilgjengeligheten har de ønsket å skape blant annet ved hjelp av humor og countrymusikk, som bruk av Johnny Cash-låter. Og siden det tross alt dreier seg om den mest omfattende ringmyten i verden, er naturlig nok Cash «Ring of Fire» med.
Men i bunnen ligger hovedhandlingslinjen hos Wagner, med all sin voldsomme dramatikk. Men samtidig leker sangerne og musikerne med dramatikken, og fører gudene også inn i samtidas hverdagsvirkelighet.
Det er komponisten Bjørn Andor Drage som har bearbeidet Wagners musikk. Og regissør Lars Erik Holter har sørget for kjappe skift mellom høystemt dramatikk og herlig humoristiske innsmett. Og i bunnen av det hele ligger ensemblet Traktor med all sin lyst til å gå over grenser.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke