18. aug
 
Spinnvill triksing og sang
Det hersket lite tvil om at Hamar huser talenter av mange slag, da Stoppested Verden holdt «Åpen Scene» i kulturhuset lørdag kveld.

Publisert: 14.okt.2017 21:34
Oppdatert: 14.okt.2017 21:50

Det å skulle opptre på en scene, er noe som sitter langt inne for mange. Men kanskje alt som skal til et vennligsinnet og oppmuntrende publikum. Det kunne i alle fall virke sånn i Hamar Kulturhus på lørdag. Arrangementet «Åpen Scene» ble for andre gang avholdt som en del av Internasjonale Hamar. Det er Stoppested Verden som står for arrangementet, som vanligvis blir avholdt en gang i måneden på Klubbscene Rolf Jacobsen.

– Det er en mulighet for de som har lyst til å vise seg fram. Her kan man gjøre hva man vil. Enten det er sang, dans eller diktlesning. Alt er lov, forteller Mari Nøren Stenersen, som er prosjektleder i Stoppested Verden.

nepalske studenter

Blant kveldens innslag var det mer unike Ståle Dammen Eks jojosjonglering. Opptil flere jojoer var i spill samtidig, og det var nok greit at utøveren hadde godt med armslag på scenen. Nederlandske Joris Wabeke framførte både Marvin Gayes «Stand By Me» og en låt av Kings of Leon, noe salen satte stor pris på. Wabeke er på utveksling som praksisstudent på Høgskolen i Innlandet, der han studerer skogforvaltning. Det var også innslag av Afghansk og Nepalsk sang.

– «Yo Mann Ta Mero Nepaliho» betyr «Mitt Hjerte er Nepal», forklarte Roshan Kumar Mandal etter at en gruppe masterstudenter fra Nepal framførte sangen. Kveldens store sjarmtroll må uten tvil ha vært Alvin Adhikari (4), som var oppe på scenen 2(!) ganger og sang helt alene. Det var bare brede smil å se blant de som satt i salen. Hamar-jenta Karoline Strømsrud sang også en kraftfull versjon av Michael Jacksons «The Way You Make Me Feel».

stemning

Det var ikke stappullt med folk i Passasjen i Hamar Kulturhus lørdag kveld. Likevel greide de fremmøtte å skape stemning, og arrangementet ble nok minneverdig for flere. «Åpen Scene» er inspirert av «Open Xpressions», et tilsvarende konsept som kommer fra Nordic Black Theatre i Oslo. Kveldens husband, «Sheldon Blackman And The Soul Rebels» kommer også derfra, med nevnte Sheldon Black i front. Bandet leverte selv flere solblide reggae-låter av blant annet Bob Marley, i tillegg til å kompe de som ønsket det. Alt i alt, en hyggelig kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke