19. aug
 
Jonas som kongen av Hunderfossen
For tredje år på rad er Jonas Kippersund klar til å spille konge i Hunderfossen familieparks familieforestilling «Trollnatt», med Kongsgården som ny utendørsscene.

Publisert: 13.jul.2017 20:48
Oppdatert: 13.jul.2017 21:04

– Jeg synes Kongen av Hunderfossen er en morsom tittel å ha, sier Jonas Kippersund.

Det synes ungene hans også. De er fire og seks, og begynner å bli vant til at midt på sommeren blir faren deres helt konge.

I år er det en helt ny eventyrlig hovedforestilling som skal settes opp på Hunderfossen. «Askeladden og Dronningen på Kongsgården» heter den, og noe av det spesielle er at den spilles på en helt ny scene. 10 millioner kroner er investert i den nye scenen med den tømrede kongsgården i sentrum, ifølge direktør Hogne Høstmælingen.

«Trollnatt» spilles i perioden fra 15. juli til 5. august. Nærmere 100 personer deltar og bistår, og det ventes 12.000 publikummere de kommende ukene.

Hilde Lyrån

Mens Jonas Kippersund spiller kongen, er det Hilde Lyrån som har rollen som dronningen. Kongen har vært enkemann i mange år men nå er han blitt amorøs på sine eldre dager og dratt for å fri. Samtidig skal prinsessa, spilt av Ane Maren Eikemo Røsbak, gifte seg med Askeladden, Alt ser bra ut, inntil den nye dronningen kommer inn som den klassisk slemme stemoren.

– Men hun slipper å bli rullet utfor berget i en spikertønne, sier Jonas.

Og rundt omkring yrer det av troll. For det hele skjer litt utpå kvelden, når mørket senker seg, vaktene går hjem og trollene kommer fram for å overta. Da er klokka omtrent halv ti om kvelden, og det begynner å bli akkurat passe skummelt for unge teatergjengere.

travel sommer

For Jonas Kippersunds del, betyr den nye oppsettingen på Hunderfossen at han ikke fikk tid til å spille Shakespeare på Atlungstad Brenneri i sommer, så der ble han produsent i stedet.

– For noen år siden var sommeren helt stille når det gjeldt teateroppsettinger. Nå er det blitt helt annerledes. Ikke minst er familieparkene blitt viktige arenaer, sier Jonas.

– Folk er tydeligvis blitt så glade i å sitte ute i regn, så da må vi følge med vi også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke