18. aug
1969: Joplins siste album i live, kom ut i 69’. Hun døde i 70’.
 
Joplins siste åndedrag

Publisert: 05.apr.2018 08:44
Oppdatert: 05.apr.2018 10:44

Kombinerer du populærmusikk, ungdomskultur og det herrens år 1969, har du virkelig en gullgruve for dine ører. I Got Dem Ol’ Kozmic Blues Again Mama! av Janis Joplin er en del av denne skatten. Skiva er den første og eneste utgivelsen etter at Joplin forlot sitt tidligere band – Big Brother and the Holding Company – og den siste Joplin-utgivelsen artisten selv fikk oppleve før sin død i 70’.

Denne klassikeren inneholder originalt åtte spor med kraftig og leken soul og bluesrock, hvor så mange som seks låter er cover, og kun to er selvskrevet. En slik cover- skive hadde egentlig ikke falt i smak hos meg hvis det var hvilken som helst artist, men Janis Joplin tar soul og bluesrock tradisjonen i det som allerede eksisterte, og gjør låtene til noe eget og sjelfullt. Låtene er rufsete og dynamiske på en måte som virkelig river i brystet, med Joplins ærlige og rå stemme i spissen. I sporene finner man også fabelaktige musikere, som bidrar med et eksepsjonelt lydmiljø. Vi har blåsere, gitarer, bass, trommer og orgel – ja, virkelig en herlig besetning!

Sjekk for eksempel ut «To Love Somebody», «Kozmic Blues» eller «Little Girl Blue» – Det er virkelig en løsrivende opplevelse å finne i rillene på I Got Dem Ol’ Cozmic Blues Again Mama! med Joplin & Co.

David W. Øynes

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke