19. aug
Jubilanter: Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Carl Ø. Apeland, Jan Ingvar Toft, Paul Hansen, Odin Staveland og Torstein Lofthus leverte en meget verdig 20-årsmarkering.Foto: Kristian Einang
 
Jubilanter i storslag
Vamp oppsummerte bandets 20 år lange historie med en konsert som ga mersmak til 20 år til.

Publisert: 08.nov.2013 22:47
Oppdatert: -

Anmeldt
Vamp reiser landet rundt for å markere at det er 20 år siden bandet slapp debutalbumet, og fredag kveld var det Hamar som fikk besøk av jubilantene. Det var forvirring rundt konserttidspunkt tidligere på dagen, men Gregers var for lengst fullsatt da rogalendingene entret scenen. Vamp hadde nemlig invitert til jubileumsfest, og den var det ingen som ville gå glipp av.

Gjenforening

Feiringen startet flott med tre låter fra bandets tre ulike vokalist- epoker. Deretter fikk vi demonstrert bandets enorme produksjon og variasjon gjennom et strøkent program med både trøkk og følelse. Store deler av konserten ble brukt til å spille gamle perler, ettersom dette var en kveld der man skulle markere hele bandets repertoar, og ekstra hyggelig var det å se Jan Ingvar Toft på scenen sammen med sine gamle bandkollegaer. Det var Toft som sto foran mikrofonen for 20 år siden, og da passet det utmerket at han og bandet er gjenforent under hele jubileumsturneen.
De øvrige på scenen var Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Ø. Apeland fra originalbesetningen, i tillegg til Paul Hansen, Odin Staveland og Torstein Lofthus som har figurert fast sammen med bandet i løpet av de siste årene. De fikk den festen de var ute etter, og selv om publikummerne startet tregt, våknet også de etter hvert. Stemningen sto i taket da konserten nærmet seg slutten, og avslutningen med «Månemannen» luktet det skikkelig svidd av. Deretter fikk vi ønskelåtene «Liten Fuggel» og «Tir n'a Noir» som en perfekt avslutning på kvelden, og da fikk også publikum til å bruke stemmebåndet.

Fornøyd publikum

Det grenset til allsang under ekstranumrene, og etter siste strofe var sunget kunne man høre at hele Gregers summet av begeistring. Siv Merethe Botten hadde tatt med seg venninnene Linn Holst Berntsen og Hanne L. Sæthre fra Brumunddal til Hamar for å se favorittbandet, og rett etter konserten var hele gjengen nyfrelst.
- Nå er vi bare glade for at vi lot oss overtale til å bli med, sier Linn Holst Berntsen.
- Dette var rett og slett veldig, veldig bra, sier Hanne Sæthre fornøyd.
La oss håpe på 20 nye år.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke