24. aug
INVITERT: Avisa Åkersposten er 15 år, og er nå invitert til kongen på slottet i Oslo. Her er en del av redaksjonen i den populære avisa: Anders Tonning, Håkon Mossige, Elin Abrahamsen, Thomas Rago og Liz Elin Nydal. Foto: Remi Laakso
 
Jubileumsmøte med Kongen
Åkersposten fyller 15 år. Avisa er invitert til kong Harald, og fredag er det klart for intervju på slottet.

Publisert: 22.mar.2012 06:21
Oppdatert: -

«Kjære, kong Harald. Du ser snill ut, gratulerer med 75-årsdagen. Vi som skriver til deg lager en avis som heter Åkersposten. Avisa vår er 15 år i år. Noen har jobbet i avisa i alle 15 år. Alle som jobber i gruppa som lager avis trenger litt hjelp.»
Slik starter brevet redaksjonen skrev til kongen tidligere i år - og hvor journalistene forteller at de gjerne vil møte kong Harald:
«Tenk om vi kunne besøke kong Harald i slottet sitt. Vi har så mange spørsmål som vi drømmer om å få svar på fra deg», skrev gjengen i brevet som ble sendt til slottet.
For en uke siden kom svaret: «Jeg har gleden av å kunne meddele at Kongen har sagt ja til å la seg intervjue.» Vennlig hilsen assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen.
Da ble det liv i leiren, eller rettere sagt: i redaksjonen.
I går jobbet reporterne med de siste forberedelser. Ikke minst spørsmålene til kongen måtte finslipes.
- Det er jo helt fantastisk, sier de to lærerne, Irene Tørud og Jan Ove Gjersvold, som på nittitallet tok initiativ til å lage avisa Åkersposten.
De gleder seg på avisredaksjonens vegne, og storkoste seg med de positive reaksjonene blant avisgjengen sin.
Åkersposten, som har sin adresse ved Åkershagan Opplærings- og Aktivitetssenter (ÅOA), ble startet fordi lærerne ønsket å lage et større tilbud knyttet opp mot senteret. Lærerne ønsket å lage et lese- og skrivetilbud.
Til prosjektet kom de som var knyttet til senteret, både for opplæring og aktivitet, de såkalte brukerne.
- For noen er dette lese- og skriveopplæring. For andre er det en aktivitet. Og for alle er det sosial trening, sa lærer Jan Ove Gjersvold til Hamar Arbeiderblad i forbindelse med en reportasje vi laget om Åkersposten i november i fjor.
Han poengterte den gang også dette med å kunne tenke tverrfaglig; både vernepleiere, spesialpedagoger, miljøarbeidere, skoleassistenter, lærere osv.
Hamar Arbeiderblad fulgte gjengen gjennom arbeidet med en av fjorårets utgaver; fra idé, gjennom journalistisk arbeide, til presentasjon av nyhetssaker og reportasjer - og til trykking og salg.
Arbeidet var intet mindre enn imponerende.
Nå er altså Åkersposten 15 år, og nå står drømmeintervjuet foran dem: kong Harald på slottet. Dette finner sted i morgen, fredag 23. mars 2012.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke