19. aug
Nøtteknekkeren: Fra St. Petersburg Festival Ballett.Foto: Mikhail Yasnev
 
Jul i kulturhuset med ballett og gospel
Eventyrlig russisk ballett i to forestillinger, amerikansk gospelkor, musikalsk Prøysen-forestilling og en eksklusiv julekonsert med en av Norges varmeste stemmer. Her er noen av fem som besøker Hamar kulturhus i førjulstiden.

Publisert: 09.okt.2017 20:28
Oppdatert: 09.okt.2017 20:38

«Nøtteknekkeren» med St. Petersburg Festival Ballet, «Harlem Gospel Choir, «Natt i Betlehem» med Solveig Slettahjell, Prøysen-forestillingen «D’er morosamt med jula» og «MGPjr juleturné». De er med på å toppe førjulsprogrammet i Hamar kulturhus i desember.

– Her blir det julestemning for alle og enhver, sier programansvarlig ved Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

– Høydepunktet for mange blir kanskje den tradisjonsrike juleballetten, hun. Lørdag 2. desember kommer St. Petersburg Festival Ballet til Hamar med «Nøtteknekkeren», med over 40 dansere på scenen. Én forestilling er utsolgt, og til ekstraforestillingen er allerede halvparten solgt, ifølge kommunikasjonsansvarlig Jenny Magnusson.

I tillegg til besøk fra Russland kan Hamar smykke seg med gjester fra USA, og et av verdens ledende gospelkor, Harlem Gospel Choir, tirsdag 5. desember. I over to tiår har de turnert verden rundt med sin inspirerende og kraftfulle svarte gospelmusikk.

ettertanke og refleksjon

Publikum kan også se fram til en skjør og høytidelig julekonsert med en av Norges varmeste stemmer, Solveig Slettahjell. For ni år tilbake dro hun til Fødselskirken for å spille inn det sitt album «Natt i Betlehem». Siden har hun hvert år gitt et eksklusivt antall julekonserter. I Kulturkirken Jakob i Oslo har dette blitt en tradisjon som hvert år samler fulle hus. 10. desember kommer hun til Hamar sammen med pianist Tord Gustavsen og trompetist Sjur Miljeteig.

For de minste

Det største høydepunktet for de minste blir kanskje den musikalske familieforestillingen «D’er morosamt med jula», 8. desember, basert på Prøysens juletekster.

«MGPjr juleturné» 1. desember er også blitt en tradisjon for hele familien. Her er det få billetter igjen.

Samtidig arrangerer Kulturhuset, i år som i fjor, en mengde julearrangementer som er gratis.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke