18. aug
Festplassen: Den første Jularbo Memorial ble arrangert i 1980.
 
Jularbo i Vallset
Festplassen i Vallset, «Råsunda» som stedet ble døpt på folkemunne, ble helt fra starten i 1947 et av Hedmarkens mest populære møtesteder for ungdom.

Publisert: 26.jul.2017 11:44
Oppdatert: 26.jul.2017 11:44

Til å begynne med besto anlegget av en musikkpaviljong og et spinkelt dansegolv øverst på festplassområdet, forteller Jan Arne Berg. I 1954 utvidet Vallset Idrettslag og Vallset Musikkforening med ny friuftscene og amfi. Her var det også Vallsetmart’n som fant sted med et stort publikum, fra 1952 og fram til 1965. I mange år, mellom 1955 og 1965, var Carl Jularbo hovedperson under mart’n på Festplassen. Det var utgangspunktet for at gammeldansfestivalen Jularbo Memorial ble dratt i gang i 1980, og fortsatte i 21 somre, med 2–300 personer til stede hvert år. For det viste seg at «kombinasjonen av Jularbo-navnet og Festplassen hadde bevart sin magiske tiltrekningskraft», som Jan Are Berg sier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke