19. aug
Gullrus: Fra venstre Fred Dalbakk fra Studio 19, Øyvind Sauarlia fra Grammofon og Geir Bjørnar Smebye.Foto: Kristian Einang
 
Julealbum girnytt gull i nr. 19
– Dette er et rent Hamar-produkt, sier Fred Dalbakk om julealbumet «Alle Barnas Julesanger» som nå har solgt til gull.

Publisert: 09.des.2016 22:34
Oppdatert: 09.des.2016 22:37

Fred Dalbakk fra Studio 19 og de tidligere Levende Lys-driverne Eli Kristine og Geir Bjørnar Smebye fikk denne uka beskjed om at julealbumet «Alle Barnas Julesanger» har solgt til gull. Albumet ble spilt inn med åtte sangere fra Levende Lys for ti år siden, og det er Fred Dalbakk som den gangen arrangerte og spilte inn musikken til låtene.

– Vi i Studio 19 har gjort mye bredt og mye smalt i mange ulike kategorier, og vi hadde ikke tenkt at vi skulle selge til gull da vi spilte inn denne plata, sier Dalbakk. Han påpeker samtidig at «Alle Barnas Julesanger» er en ren Hamar-produksjon.

– Dette er en bekreftelse på at det er fint å være en stayer. sier Dalbakk. Man må selge 15.000 eksemplarer av et album for å kunne motta en gullplate. Med dagens strømmetjenester regnes det totale salget gjennom antall avspillinger, men mange av eksemplarene selge fremdeles i fysisk format. Studio 19, som i år feirer 40-årsjubileum, mottok sin første gullplate våren 2015.

Nært samarbeid

Barnekoret Levende Lys stilte med både korister og solister til innspillingen, og den tidligere driveren Geir Bjørnar Smebye forteller at koret hadde et nært samarbeid med gjengen i Studio 19.

– Vi brukte Fred både som musiker og tekniker i mange av våre plater, og da Studio 19 trengte barnestemmer stilte vi med dyktige sangere, sier Smebye.

– Vi dro nytte av karane i studio 19, og barna som sang i vårt kor synes det var spennende og utfordrende å synge i studio. Det var et veldig verdifullt samarbeid, forteller han.

Levende Lys ble lagt ned våren 2014 etter 35 års drift, men koret markerer seg altså fremdeles i platemarkedet.

Populær plate

Øyvind Sauarlia fra plateselskapet Grammofon forteller at «Alle Barnas Julesanger» faktisk har økt i popularitet.

– Albumet var ikke på VG-lista i løpet av de første sju årene, men nå ser vi at flere og flere hører på den. Nå har den kommet inn på VG-lista et par år på rad, sier han. Sauarlia forteller videre at dette har blitt en familie-favoritt.

– Fred er en multikunstner og arrangementene er veldig fine. Jeg har også et inntrykk av at barn liker å høre andre barn synge, og akkurat det har nok vært litt av nøkkelen til suksessen, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke