18. aug
Angelina Jordan: Med Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass, Hermund Nygård på trommer, og Svein Erik Martinsen på gitar i Prøysenhuset torsdag kveld.
 
Julejazz med Jordan
Den talentfulle tolvåringen Angelina Jordan har gjestet Quincy Jones-gig i år. Torsdag kveld sang hun strålende jazz og soul i Prøysenhuset.

Publisert: 20.des.2018 22:05
Oppdatert: 20.des.2018 22:07

12 år gamle Angelina Jordan er fra Oslo, men bor for tiden i Los Angeles. Hun har sunget på store, amerikanske TV-show, og gjestet Quincy Jones i London.

Torsdag kveld var det Prøysenhuset som sto for tur. Dette var annen gang Jordan sang på Rudshøgda, da hun også var der sommeren 2017.

Jordan og Jazzband

Først på scena trådte fire musikere. Bandet besto av Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass, Hermund Nygård på trommer, og Svein Erik Martinsen på gitar.

Anslaget fallt på «It’s The Most Wonderful Time Of The Year», når Angelina Jordan kom på scenen til applaus. Hun sang med en varm og nydelig stemme over dryppende jazztrommer og bandets finurligheter. Det satt som et skudd!

Både bandet og 12-åringen låt utrolig bra. Angelina Jordans talent imponerte, og den sjelfulle og vidunderlige soulstemmen fikk elegant støtte av et svingende og stilig band.

Juleparade med unntak

Konserten med Angelina Jordan på Prøysenhuset var en julekonsert. Klassikerne kom som perler på en snor og til tross for den fremragende framføringen ble det et stykke ut i konserten ikke superspennende å høre denne juleparaden for ørtende gang. Heldigvis skulle det vise seg å være flere godsaker på repertoaret.

Angelina Jordan sang nydelige og underfundige egenskrevne låter, som «What Is Life», «Shield» og «Oslo».

Det var flott å høre den 12 år gamle jenta synge egenskrevne låter, i denne klassisk jazz og soulstilen hun opererer med.

Angelina Jordan sang også en utrolig fin versjon av Elvis sin «Can’t Help Falling in Love» – jeg fikk frysninger.

Strålende kveld

Mellom sangene var det gitarist Svein Erik Martinsen som tok roret. Unge Jordan var ganske beskjeden. Hun fniste seg vei mellom sangene, men når hun sang, så skjenket hun en voldsom magi over salen.

Det var virkelig en nydelig og imponerende konsert, full av kvalitet og sjel.

Både bandet og Angelina Jordan leverte godt til fingertuppene, men det ble til tider litt stivt. Det er det eneste som holder den fantastiske sangeren og musikerne unna sekseren, etter en strålende torsdagskveld i Prøysenhuset.

TERNINGKAST: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke